Cum sa nu te otravesti cu Meniul electoral al lui Traian

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ultima cacealma politica a Presedintelui Basescu

 

 1)  Prima lansare a Marinarului in apele politicii a coincis cu inselarea tupeista a asteptarilor electorale. Acesta i-a fost dejunul copios, dar nu si a romanilor (care nu au trait deloc bine!). Asta o stiu si putinii sai sustinatori electorali.

2)  Apoi a urmat prostirea in masa a basarabenilor (cu cetatenia romana cuvenita legal), care i-au salvat pielea pentru cel de-al doilea mandat. Tot ei i-au scos castanele fierbinti din neonoranta demisie prezidentiala. Un prinz prea lalait si prea costisitor (pentru doua tari), trebuie sa recunoasca si naivii votanti ai piratului…

3)  Pentru Ultima sa Cina prezidentiala Traian Basescu si-a rezervat un meniu si mai nastrusnic, cu personaje de trista faima: Nutzi & Moni  pe post de mostenitoare directe ale Epocii Marelui Trickster. Cu tactica sa patentata a inselaciunii, basexu lasa vaga impresia ca votantii pot alege la cele doua capete. De fapt, intelectualii de curte nu pregeda sa se cantoneze – a cita oara? – in mocirla acelorasi optiuni previzibile, dar eu unul nu mai pot digera gastronomia politica basista si abia astept o reteta ecologica pentru suflet!

 

N.B. Va veni si timpul cind Romania va avea o Femeie Presedinte – care sa nu aiba nimic de messalina colaboratoare ori de mussolina colaborationista – , oricum nu catapultata de un cirmaci de nava intrata la apa definitiv!

 

Comentarii

Igor Ursenco

Igor Ursenco

Scriitor, observator social. Fără a urmări o periodiocitate metronomică, voi posta în acest spațiu articole ce țin de principalele teme (și nedumeriri) care mă interesează ca cetățean (deconstrucție politică & concordie socială). Au trecut tim...

Ultimele articole