Maya va candida la Taraclia

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aseară zeița Maya a sărit pînă-n tavan de bucurie.

Yes! Yes! Yes! Plaha kaput!

În sfîrșit, dorința ei s-a împlinit. Uniunea Europeană a suspendat prima tranșă din cele 100 de milioane de euro, care urmau să fie transferate Republicii Moldova pentru implementarea reformelor.

Să zdohnească  Plahotniuc și tot poporul!–a scandat ea, în fața oglinzii, și-a adormit buștean.

În vis Maya purta un dialog cu Andrei.

Din cauza ta n-am ajuns eu primăriță-general a Chișinăului! Dacă mă lăsai să candidez, eu nu aveam să mă agit pe mine însumi în ziua alegerilor și nici nu aveam să pozez „dezgolită frumos” alături de lideri politici de la București și Bruxelles. Așa că, vrei-nu vrei,  eu voi candida la Taraclia! Primarul vechi și-a dat demisia, așa că Good bye, my love, good bye!

Andrei tăcea.

Avea dreptate Maya. Din cauza lui și numai a lui, Blocul lor electoral, mai bine zis: Blocul AntiPlahotniuc, a rămas fără fotoliul de primar al Chișinăului.

…Trezită din vis, Maya și-a făcut o cafea „AntiOligarhie”, și-a turnat în ea puțin „Cogniac de Grozești”, și-a aprins o țigară „Parliament”, și-a deschis dicționarul român-bulgar și a fost atît de fericită, încît a uitat și de Andrei și de restul.

Umbla Maya,  numai c-o frunză de palmier îmbrăcată,  și tot repeta: Благодаря ви, че ме избрахте! Аз съм ваш! Надолу по мафията !!!*

*-Mulțumesc pentru că m-ați ales! Sunt a voastră! Jos Mafia!!!(traducere din limba bulgară).

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole