Maya, pe urmele lui Renato. Șalaru există

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Anunțul despre demisia primarului general de Bălți înseamnă, de facto, căderea ultimului bastion important al partidului fondat și condus de Renato Usatîi.

Partid, care în primul său an de existență antiFilat avea 25-30% din electorat și creștea vertiginos în sondajele necomandate de mai-marele PLDM-ului.

Filat s-a speriat într-atît de acest rating, încît a ordonat Ministerului Afacerilor Interne, prin umbra sa, Recean  și Comisiei Electorale Centrale, prin Cecan,  să-l excludă din campania electorală pentru alegerile parlamentare cu doar două zile înainte de producerea lor.

Maya Sandu face parte din cadrele educate și promovate în cel mai direct mod de condamnatul penal Filat.

La alegerile prezidențiale primele sondaje îi dădeau ca și lui Renato anterior: 25-30% de voturi ale populației.

După ce n-a mai devenit președinte de stat și s-a asociat cu unul Andrei ratingul ei a coborît pînă la 10-15%, riscînd în următoarele 6-7 luni să coboare pînă la 5%, atît cît ar obține și partidul lui Renato Usatîi, dacă viitoarele alegeri parlamentare ar avea loc duminica viitoare.

În același timp partidul condus de Anatol Șalaru și Traian Băsescu obține tot mai multă susținere printre românii basarabeni.

Satele, în care consiliile locale au votat Declarația de Unire cu Patria-mamă, sunt pentru PUN.

Aderarea Primarului comunei  Băcioi(municipiul Chișinău), a viceprimarului și a 7 consilieri de acolo la PUN, dar și demisia de onoare a lui Dorin Chirtoacă din postul de primar general de Chișinău  demonstrează destul de elocvent că PUN se apropie încet, dar sigur și de electoratul de ieri al PL-ului, pe cale să adere în masă la PUN.

Chiar dacă mocanii deghizați în falși prooroci au anunțat  deja decesul politic al lui Șalaru și Băsescu.

Profeți din aceștia au fost, sunt și vor mai fi.

Profeți, care în loc să se ocupe de ceea ce sunt capabili, adică de a fi hamali la vreo rețea FSB-istă de magazine alimentare, o iau razna prin politica moldovenească.

Cert este de pe acum că în viitorul Parlament alături de PD și PSRM va mai fi prezent PUN și PAS.

Numai că ultimul din listă va fi și cel mai puțin numeros partid, riscînd să stea patru ani numai în opoziție.

Dacă cei cîțiva deputați din PAS nu se vor  lepăda  de Maya în legislativ, aderînd la PD sau la PUN, sau chiar  la PSRM!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole