Maximile Zilei, Care Ar Trebui Să Ne Facă Să Gîndim Mai Profund.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
  • „Politica moldovenească este un circ în care poporului nu îi este a rîde.”
  • În Moldova nu avem politicieni, dar avem politicani.”

  • „Politicanii gîndesc tactic, politicienii – strategic.

  • „Acei politicieni care se folosesc de naivitatea poporului,  nu sunt politicieni,  dar sunt nişte politicani.”
    Cred că asta ar fi primul pas strategic: — transformarea politicanilor în politicieni. Dar în contextul moldovenesc şi asta ar fi puţin. Pasul doi strategic: — ar fi transformarea politicienilor în oameni de stat şi în oficiali buni.
  • „Diferenţa dintre un om de stat şi un politician este că politicianul se gîndeşte la următorii patru ani, iar omul de stat la urmatoarele generaţii.”
  • „Cu legi rele şi cu oficiali buni,  poţi să conduci o ţară,  dar dacă oficialii sunt răi, nu o să ajute nici măcar cele mai bune legi.”

Pornind de la aceste maxime,  procesul de metamorfoză a mentalităţii alegatorului, va  începe.  Şi ca o consecinţă, clasa noastră politică va fi taxată cu ceea ce merită.  Şi pe viitor, reeşind iarăşi dintr-o maximă :  „Orice eşec este un progress”, acea metamorfoză va incepe şi în mintea politicienilor. Şi ei vor înţelege că a guverna o ţară, este o responsabilitate şi nu o prioritate.


Comentarii

Adrian Graur

Adrian Graur

Sunt Adrian Graur. M-am născut în Republica Moldova - ţara unde LUPTELE DE IDEI sunt transformate în conflicte şi confruntări, ţara unde FORMA GOALĂ este percepută ca un CONŢINUT PLIN, ţara "Nunţilor şi a Cumetriilor"....

Ultimele articole