“Martorii” lui Filat refuză să se “sinucidă”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Culmea disperării! Filat e gata să-și aducă prietenii cu forța în fața instanței ca să-l apere, scrie astăzi www.democracy.md.

Portalul menționează că fostul premier Vlad Filat, cercetat pentru implicarea sa în furtul miliardului din sistemul bancar a ajuns la culmea disperării. Avocatul său a anunțat marți că este gata să-și aducă propriii martori cu forța în fața instanței ca să-i apere clientul.

Apărarea a cerut audierea a 14 martori care să-l apere pe Filat și despre care procurorii susțin că nici nu ar avea ce spune, dar niciunul dintre aceștia nu s-a prezentat în instanță. Avocatul Igor Popa a declarat că va cere ca aceștia să fie aduși cu forța. „Am solicitat să fie aduși în mod silit și urmează ca la următoarea ședință judecătorii să se pronunțe pe marginea deciziei de a fi aduși sau nu”, a declarat Igor Popa.

El a declarat că martorii au fost citați în mod legal, dar nu au venit.

Pe de altă parte, procurorul Adriana Bețișor a menționat că avocații nu au prezentat nicio dovadă în fața instanței precum că ar fi fost depuse demersurile necesare ca să vină martorii . „Bănuiesc că declarațiile dlui Popa că sunt citați martori din partea lor nu sunt credibile pentru că nu am văzut un document confirmativ din partea dânșilor”, a declarat Bețișor.

În privința intenției de a fi aduși martorii în mod silit ea a exprimat dubii că ar fi o acțiune care va aduce rezultate. „Din start mă face să cred că nu există nicio probă care să combată declarațiile martorilor acuzării și tot ce am documentat noi și am pus pe masa judecătorilor”, a declarat Adriana Bețișor.

Este a doua oară cînd procuratura, deschis, se miră de faptul că avocații lui Filat încearcă să aducă cu arcanul martori, care refuză să vină în apărarea acestuia. Și cei atrași de către Filat, cu amenințări sau cu bani din BEM, în capcană, acum se roagă cum să scape de umbra lui Filat.

Fiind oameni raționali și cu gîndire trează, e greu să sari de bună voie în prăpastie. Cine, cine, dar cei din apropierea lui Filat erau la curent cu toate „vitejiile” lui Filat. Dar cel mai mare perete în calea martorilor, desigur, sunt probele deținute de partea care îl învinuiește pe Filat. Și, probabil, ele sunt întratît de grele, că orice contrariere cu acestea e o pură sinucidere.

 

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole