Marș pentru salvarea Republicii Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un marș pentru salvarea Republicii Moldova va avea loc sâmbătă la Chișinău, anunță Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”. La eveniment sunt invitate toate forțele unioniste și protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale.

Marșul va începe la ora 17:00, cu plecare din PMAN, în proximitatea monumentului lui Ștefan cel Mare. Coloana se va îndrepta spre sediul televiziunii „Moldova 1”, unde va cere reflectarea adecvată a dorinței populației de unire. Manifestația va fi pașnică. Nu se va încercă pătrunderea în interior. La final, coloana de protestatari din marș va reveni din Telecentru în Piața Marii Adunări Naționale, anunță organizatorii.

„Nu mai trebuie să amăgim oamenii că salvarea vine prin intermediul partidelor. Salvarea noastră este una singură și vine prin unirea cu România, acum, până nu e prea târziu. Îi invităm pe cei care împărtășesc această opțiune cu noi să vină zi de zi să se alăture corturilor Tinerilor Moldovei din Piață și sâmbătă, la ora 17:00”, a declarat Vitalie Prisăcaru, reprezentant al Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Printre revendicările marșului se numără: implementarea tuturor măsurilor pentru accelerarea interconectării energetice cu România, aducerea Direcției Naționale Anticorupție de la București pentru lupta contra corupției din Republica Moldova, trecerea operațiunilor bancare de stat în responsabilitatea Băncii Naționale a României, precum și ridicarea interdicției abuzive aplicate cetățeanului George Simion.

„Nu dorim să ne opunem celorlalți organizatori din Piață, am desfășurat și noi anul acesta trei mari adunări publice, dar acum este momentul să vedem adevărul. Vom iniția proteste săptămânale și chiar și zilnice pentru că Țara e pregătită să ne ia înapoi”, a precizat Nicolae Capcelea, membru al Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Duminică, după mitingul din PMAN, Tinerii Moldovei și-au instalat corturi, la care sunt așteptați toți cei care consideră că singura opțiune viabilă pentru ca Republica Moldova să iasă din criză este unirea cu România.

Comentarii

Iulian Gramațki

Iulian Gramațki

Doctorand în economie la Goethe Universität Frankfurt; licențiat în Administrare de Business și Științe Politice la Saint Louis University Madrid; membru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și al Platformei Civice „Acțiunea 2012”. Cunoști...

Ultimele articole