Manipularea Jurnalului catalizată de isteria păpușilor oligarhilor Țopa

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Isteria găștii DA și a familiei, în deplinul sens al cuvîntului, de la Jurnal se aseamănă tot mai mult cu o agonie. Cu cît gust și satisfacție au mediatizat o declarație atentă a Ambasadei SUA la Chișinău, trăgînd-o d eurechi pînp la o sensație anti-Plahotniuc. Pe tot atît de orbi și surzi sunt azi în momentul în care Ambasadorul SUA de la Chișinău, James Pettit, poziționează vizita lui Plahotniuc ăn SUA drept un success al Republicii Moldova.

Publika.md dă azi așa un titlu – Ambasadorul SUA: Vlad Plahotniuc a avut discuții productive la Departamentul de Stat și FMI, noi susținem asemnea vizite

Portalul de știri scrie că Prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc  se află în SUA la invitaţia Consiliului Atlantic. În cadrul vizitei în Statele Unite ale Americii, Vlad Plahotniuc s-a mai întâlnit cu reprezentanţi ai societății civile, precum și cu potențiali investitori americani.
De asemenea Vlad Plahotniuc s-a întânit și cu adjunctul secretarului american de stat, Victoria Nuland. 

Despre vizita în Statele Unite a vorbit și ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit. Acesta a afirmat că susține asemenea vizite și că aceste discuții au fost foarte productive.

”Ştiu că au avut discuţii productive nu doar cu oficiali americani, de la Departamentul de Stat, dar şi cu oficiali de la Fondul Monetar Internaţional. Noi susţinem asemenea vizite. Noi discutăm cu toţi jucătorii societăţii, cu opoziţia, cu guvernarea şi vom continua să facem asta pentru că noi preţuim relaţia noastră cu Republica Moldova.

A fost o solicitare pentru întrevederea cu Victoria Nuland. După cum bine ştiţi ea este un oficial politic cu experienţă a Departamentului de Stat pe partea cu Europa. Ea s-a întâlnit cu mulţi oficiali din Republica Moldova.  Încă o dată, este o relaţie foarte importantă pentru noi şi vom fi bucuroşi să primim delegaţii şi sperăm să avem mai multe asemenea întâlniri şi aici şi la Washinton.” a declarat ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit.

Scurt și clar! Și aici Jurnal a luat apă în gură. Nici reporterul aflat la evenimetn, dar și nici redactorii de știri nu au încercat să pună pe post această știre. În schimb, promovează intens grupul de tineri adormiți care pretend că organizează un fleshmob la sediul Ambasadei SUA, fără a cunoaște unde și pentru ce a plecat Plahotniuc.

Posibil, din cauza acestei agonii, oligarhii Țopa și au decis să se debaraseze de acest adevă și această dreptate. Doar că, acum, le va fi și mai greu să-și promoveze noua sa păpușă – Maia Sandu. Ea se mândrește că a studiat și a lucrat în SUA, țara cu conducerea căreia Plahotniuc a fost o săptămînă întreagă.

 

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole