#MaiaUndeiMilionul?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

* În caz că cineva nu cunoaște cine-i Soros: este un oligarh bun cc Maia Sandu.

Mult s-a vorbit despre reforme în Educație, însă puține s-au făcut. Desigur, Maia Sandu poate să repete și de o sută de ori că nu a fost ea responsabilă de banii din acel milion de dolar iacordat de Soros, că-i program, că-i pe puncte ș.a.m.d. dar de apropiații dânsei și de subalterni ea putea avea grijă sau nu?

Așa arată pe puncte pentru ce și câți bani au fost alocați:

”Fondurile administrate disponibile pentru proiectul menționat la pct. 1 au constituit 992 500 dolari SUA, inclusiv:

–  269 500 USD – sprijinirea activităților Grupurilor de lucru pentru reforma curriculară și dezvoltarea cadrelor didactice;

–  250 000 USD, suplimentate ulterior cu 80 000 USD – „angajarea societății civile în sprijinirea reformelor în educație” (Institutul de Politici Publice, CATALACTICA, Pro Didactica);

–  393 000 USD – laboratoare de învățare pentru școli – Clase multimedia”.

Din ce văd mai sus, doar punctul 3, în viziunea mea, poate fi numărat ca reformă. Unicul din urma căruia mai putem vedea ceva. Cu toate că, și aici cineva ”cu mâinile dintr-un loc”, ce-a făcut, ce a dres, până la urmă școlile mai aveau de suportat ceva cheltuieli suplimentare neprevăzute în proiect. (ca și cu camerele chineze pentru BAC la prețul celor germane) Însă, primele două puncte pe scurt pot fi numite ”cheltuieli pentru călătorii și coffee break-uri”. Nu știu câte cadre didactice au trecut prin program și ce abilități noi și-au dezvoltat, dar sunt sigur că mulți ong-iști care-și  rup astăzi cămașa pentru Maia Sandu au avut parte de vacanțe foarte ok. Fapt confirmat de altfel și de ex-ministrul educației Corina Fusu: ”Pot să confirm că cheltuirea unui milion de dolari de la Fundația „Soros” fără niciun produs înfăptuit, a fost prima mea descoperire despre predecesoarea mea, Maia Sandu. După investigații, am concluzionat că apropiații Maiei Sandu au cutreierat toate continentele pentru a se inspira la „reforme”.

Călătorii care însă nu au adus nici o plus valoare în implimentarea așa zisei reforme a Maiei Sandu. Și aici ne întoarcem la întrebarea de mai sus: putea Maia Sandu să aibă grijă de ceva sau nu? Și dacă nu, atunci de ce își asumă laurii? Și dacă da, atunci ce fel de manager este Maia Sandu?

Apropo, Liliana Nicolaescu-Onofrei, directorul ONG-ului Pro Didactica (330 000$), a ajuns astăzi deputat de pe lista Maiei Sandu. Совпадение? – не думаю! =)

#ACUM cred că ați prins firul cum trebuie făcută o reformă și cum poate oricine (care are bani) să-și tragă imagine Preasfințită înainte de a apuca-o în politica mare.

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉