Maia și Năstase încearcă să se țină pe linia de plutire din contul înnecării concurentului său

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mimarea mobilizării întregului neam în jurul monopoliștilor Dreptății și Adevărului, conduși de Năstase, și a Măicii Pașilor Înainte, Maia Sandu, se pare că a ajuns la punctul final. Mimare a mobilizării, care a început mult mai înainte, pe cînd febra unirii l-a scuprins și pe Renato Usatîi și Igor Dodon. Ultimi doi au rămas în urma trenului unirii.

Deci, după interminabile discuții despre necesitatea lansării unui candidat unic, ambii au ajuns, cam concomitant, la aceeași concluzie – cel mai bun candidat sunt eu! Altfel zis, Năstase – pentru că nu e Maia Sandu, iar Maia Sandu, se pare, pentru că nu e Năstase – sacul fără fund plin cu minciuni și schelete în dulapuri.

Schimbul de scuipături, care mai pe față, care mai pe la spate, nu putea continua mult. Ruptura s-a produs! Nălucile politice au început regruparea oficială. Năstase rămâne doar cu Țopii? PLDM îi dă papucii şi anunță că merge cu Maia Sandu, a scris azi portalul www.argumetul.info (https://argumentul.info/2016/09/20/nastase-ramane-doar-cu-topii-pldm-ii-da-papucii-si-anunta-ca-merge-cu-maia-sandu/ )

Portalul de știri menționează că Liderul PLDM, Viorel Cibotaru, aflat împreună cu lidera PAS, Maia Sandu, la o întâlnire cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a declarat că le-a povestit colegilor lor europeni despre procesul de pregătire a campaniei electorale pentru prezidențiale.

Despre acest lucru Cibotaru a menționat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit interviului citat, unul dintre subiectele pe care liderii PLDM și PAS le-a discutat cu Joseph Daul a fost posibilitatea identificării unui candidat unic la prezidențiale din partea formațiunilor politice care pretind că sunt proeuropene și care se află în opoziție față de actuala guvernare proeuropeană.

„Încă nu am luat această decizie formală. Noi suntem în cadrul unei înțelegeri între trei partide: Partidul DA, PAS și PLDM. Dar, de fapt, eu cred că PLDM și PAS suntem foarte apropiați prin acele viziuni comune pe care le avem și acele scopuri pe care le urmărim pentru binele R. Moldova. Chiar dacă noi nu am luat o decizie formală în acest sens, așteptăm rezultatele unor sondaje. Dar eu cred că cea mai mare parte a PLDM o strijină pe Maia Sandu. Acesta este un adevăr. Eu cred că în momentul în care PLDM va lua această decizie formală – de a o sprijini pe Maia Sandu – acest lucru va fi, de fapt, atunci când se începe în mod oficial, de la 1 octombrie, campania electorală pentru prezidențiale”, a declarat Viorel Cibotaru.

Se pare că tot ce a mai rămas din PLDM (un conținunt practice egal cu zero) încearcă să se apuce de orice surcică care se ține la suprafață. Și Maia e una din acestea, pentru că Năstase demult merge la fund cu o viteză care nu mai miră pe nimeni.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole