Maia și Andrei riscă dosare penale?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Comisia Parlamentară de Anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației OPEN DIALOG în politica internă a Moldovei și-a finalizat Raportul de activitate.

Conform informațiilor depistate, Fundația Ludmilei Kozlowska, întreținută de condamnatul la 18 ani, ex-deputatul Platon, a finanțat mai multe partide din Europa, inclusiv cele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, implicîndu-se astfel în treburile interne ale statului cu capitala pe Bîc.

Asta în cazul interzicerii prin lege a finanțării partidelor politice din partea organizațiilor străine.

Aceeași fundație dubioasă a fost, pe tot parcursul activității ei, la cheremul direct al FSB-ului rusesc, în detrimentul mai multor țări europene, în care colaborarea cu Fundația OPEN DIALOG este catalogată deja drept TRĂDARE DE PATRIE, iar cei care au colaborat cu ea sunt condamnați ca și TRĂDĂTORI DE PATRIE.

Raportul mai spune că Fundația respectivă a primit două milioane de dolari și de la raiderul contemporanietății, același Platon, prin două firme de-ale lui, cu scopul facerii de lobby în structurile europene.

Ce însemna acest lobby?

  1. Lupta împotriva guvernării proeuropene din Moldova,
  2. FSB-ul și Fundația trebuiau să reorienteze vectorul european spre cel rusesc ori să facă praf situația social-economică și politică dintre Nistru și Prut,
  3. Rezoluțiile adoptate în diverse foruri europene trebuiau să zmulgă din orizontul european Republica Moldova, România, Ucraina și Polonia,
  4. Fundația trebuia să facă lobby pentru infractori gen Platon, primind ca răsplată milioane de dolari de la ei, a căror proveniență este de sorginte FSB-istă,
  5. Fundația era obligată să livreze și echipament militar pentru forțele separatiste din Ucraina. Și nu numai.

Maia și Andrei au fost invitați repetat, dar nu s-au prezentat la ședințele Comisiei Parlamentare de Anchetă.

Altfel spus: s-au eschivat.

N-au răspuns la întrebarea despre ajutorul ce l-ar fi primit de la condamnații Filat și Platon.

N-au răspuns nici dacă știau că OPEN DIALOG a primit două milioane de dolari de la Platon, pe banii cărora au fost și ei invitați, cazați, hrăniți prin Europa. Pe banii cărora și-au clădit partide și mijloace de presă „libere și independente”.

N-au răspuns nimic.

Știind că din urma lor fug și-i tot caută două dosare penale.

În preajma alegerilor parlamentare.

Cînd partidele lor ar putea fi scoase în afara legii.

Pentru TRĂDAREA DE PATRIE a chiar liderilor acestora, ditamai TRĂDĂTORI în favoarea Kremlinului și a FSB-ului.

Punct.

 

Imagini pentru fundația Open dialog

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole