Maia Sandu vrea Unirea, doar că nu cu România!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 Luna martie este considerată luna Unirii, unirii dintre Basarabia și România. Anul 2018 este un an deosebit în acest sens, deoarece pe 27 martie se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, de către Sfatul Țării. Unioniști de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat întâlnire ieri în PMAN, pentru un eveniment generic și simbolic intitulat „Marea Adunare Centenară”.
După cum era și de așteptat, toți liderii și pseudo-liderii au dorit să iasă pe scenă pentru a arăta că ei sunt cei mai unioniști dintre toți, deși în realitate știm cu toții foarte bine că nu e chiar așa. Sincer să fiu, n-am participat la acest eveniment, deși sunt cu sufletul român, dar știu precis că pe scena au apărut diferiți vorbitori, care pur și simplu nu trebuiau să fie acolo. Aș fi vrut să văd pe scenă câțiva lideri tineri și fără prea multe culori politice, spre exemplu Vlad Bilețchi sau George Simion (aceștia nu sunt unicii), dar nicidecum nu așa indivizi precum KGB-istul Ion Hadârcă, Mihai Ghimpu, partidul lui, flaguri de partide etc.

Astăzi vorbeam cu un prieten, care mereu a spus că Unirea cu România este prima și cea mai bună cale pentru Moldova, iar întrebându-l de ce nu a fost ieri în PMAN, mi-a răspuns simplu: ,,Nu vreau să particip la evenimentele electorale cu Mișa Ghimpu sau Maia Sandu”.  Și eu cred că aș da așa răspuns…
Da! Ieri la marele eveniment au fost invitați toți unioniștii și românii, dar printre ei s-au strecurat și dintre cei care nu prea au unionismul cu România în suflet, precum Maia Sandu – lidera PAS, care spunea anterior că Unirea din 1918 a fost făcută forțat și tot ea, cea care participa la protestele pro-rușilor Dodon și Usatîi. Motivul acestei participări este simplu: are nevoie de voturi, de multe voturi, mai ales că facebook nu o mai ajută!
Lăsând trecutul la o parte, nu prea văd mari schimbări în declarațiile Maiei Sandu ce țin de Unirea cu România, ba mai rău, ea spune clar că vrea unirea cu Uniunea Europeană, chiar dacă este întrebată direct dacă dorește unirea cu România.
 NOTĂ! Unirea Republicii Moldova cu România ar face ca odată cu semnarea Declarației de Unire, Moldova să devine stat UE!
Și iarăși vedem că nu prea este unionism în sufletul PAS…

Cu părere de rău, unii nu prea conștientizează că Maia Sandu are alte planuri, iar participările la astfel de eveniment se fac doar pentru niște poze. Totodată, frica de care dă dovadă, refuzând să spună clar care este eşichierul politic la care se încadrează Partidul AS, demonstrează încă o dată că ea încearcă să se încadreze pe toate fronturile, numai pentru a aduna voturi.

P.S. Maia Sandu a ieșit din PLDM, dar nu și PLDM-ul din Maia Sandu!

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole