Maia Sandu și Igor Dodon într-un glas! Nu le place remanierea Guvernului Filip, propusă de Vlad Plahotniuc

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
pdm, plahoniuc, pavel filip

Un final de an politic cu surprize-surprize!

Vlad Plahotniuc a anuțat azi că ȋn ṣedinṭa Biroului Politic al Partidului Democrat au decis să ȋntărească caracterul tehnocrat ṣi profesionist al Guvernului. Prin remanierea a 7 membri ai Executivului, i-au dat un plus de valoare, dinamism ṣi entuziasm.

După cum era de așteptat, imediat liderii de opoziție au reacționat! Igor Dodon și Maia Sandu au atacat agresiv remanierea guvernamentală propusă de PDM.

Șeful statului a scris că a văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil. Prin urmare, Dodon declară că nu va accepta noile candidaturi.

Și Maia Sandu a venit cu un mesaj similar. Lidera PAS vede o criză de imagine, criză de idei şi criză de credibilitate. Iată de ce, pentru a salva aparenţele, democrații au adus la guvernare oameni din vechea garnitură PLDM-istă. Cel mai straniu mi s-a părut că pe doamnă o deranjează faptul că Alexandru Tănase (justiție), Chiril Gaburici (economie) și Iurie Leancă (integrare europeană) provin din vechea echipă a lui Filat. Ori Maia Sandu nu tot de acolo provine?!

Premierul Filip a scris (sursa) că remanierea de astăzi este o continuare firească a procesului de depolitizare a Guvernului. S-a ȋnceput cu secretarii de stat, iar de acum ṣi majoritatea miniṣtrilor sunt tehnocraṭi.

În ultimii doi ani Republica Moldova a înregistrat un șir de progrese atât pe plan intern, cât și extern. Pe intern a fost înregistrată o creștere economică de 4%, în pofida tuturor dificultăților, iar pe plan extern a fost restabilită încrederea partenerilor internaționali și a fost semnat Acordul cu FMI. Dacă 2016 a fost anul stabilizării, atunci 2017 îl putem numi anul creșterii și investițiilor.

2018 va fi ultimul an de aflare la putere a Guvernului Filip, deoarece exprimă mandatul actualului Parlament ales în 2014. De aceea noua structură a Executivului are de realizat sarcini majore într-o perioadă de timp limitat! Sperăm că vor face treabă, pentru că reușita lor va fi egală cu reușita țării noastre.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii