Maia Sandu și Dodon se luptă: Năstase este spectator, iar Plahotniuc câștigă!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
igor dodon, maia sandu, vlad plahotniuc, andrei nastase, psrm, pas, pdm, ppda

Dodon a dat-o în bară. Nu e noutate. Pe 25 februarie Președintele R. Moldova, postând pe facebook un mesaj religios extremist, și-a aprins paie în cap cu mai mulți cetățeni emancipați. Ulterior Igor Dodon s-a văzut nevoit să steargă mesajul, dar era prea târziu. În politică orice greșeală este taxată dur. Azi partidul condus de Maia Sandu, la 5 zile de la mesajul publicat de socialist, a organizat un flashmob în fața Președinției. PAS a cerut „ZERO discriminare, PLUS toleranță”.

Poate mulți moldoveni nu prea înțeleg care e treaba cu discriminarea și toleranța în Moldova, dar pe scurt asta înseamnă că într-o societate democratică toți oamenii sunt egali în fața legii și trebuie să se accepte unii pe alții așa cum sunt, indiferent de religie, idei politice, orientare sexuală, statut profesional, etc. În acest sens, PAS i-a cerut lui Dodon să-și ceară scuze pentru mesajul lui anti-democratic.

Între timp, Liderul Platformei DA, participând ieri seara la o emisiune TV, deja se vede candidat la alegerile locale anticipate în Chișinău. Andrei Năstase probabil se visează instalat în scaunul ocupat de Dorin Chirtoacă timp de 10 ani. Este evident regretul său că s-a retras din cursa electorală la alegerile prezidențiale din 2016 în favoarea Maiei Sandu (ea a câștigat totul, el a rămas cu nimic). Totodată, asta demonstrează că alianța de opoziție PAS-DA este mai beton decât fosta alianță de guvernare PD-PLDM.

Cele de mai sus sunt ultimele acțiuni ale Opoziției, dar ce face Puterea? Liderul PDM Vlad Plahtoniuc a promis recent că în acest an se vor construi 1200 de km de drum în satele din Republica Moldova (video aici). Rămâne de văzut în ce măsură va reuși, cert este că planul e foarte ambițios.

În final mă întreb, ce-i doare pe moldoveni mai mult în 2018: apărarea valorilor creștine, promovarea toleranței, goana după funcții publice sau drumuri bune? Răspunsul îl vom afla în curând – la alegerile parlamentare care bat la ușa poporului.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii