Maia Sandu piesă negociabilă? Ce a vrut să spună raiderul Veaceslav Platon și de ce anume #ACUM?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sunt mai mult decât sigur că lui Platon nu i s-a propus nimic. Dacă i se propunea ceva insul avea să-și ceară și acțiunile la MAIB pe lângă libertate fără să scoată nici un sunet în public. Asemenea declarație pare să fie mai mult un strigăt de disperare, că îl presează totuși cei 25 de ani care trebuie să-i stea la dubă (și-i mai vin ceva din urmă), dar și un mesaj pentru toți actorii politici. În lumina informațiilor scoase la iveală de echipa Zeppelin Investigation, prin care se vede clar cum se coordonează campania, pe intern și pe extern, contra lui Vlad Plahotniuc cu toți actorii implicați, este firesc să analizăm acest mesaj apărut în plină campanie electorală.

Vrând-nevrând, raiderul nr.1 în CSI confirmă că opoziția de la Chișinău, de toate culorile, au fost mereu mai mult sau mai puțin ghidați de interesele lui și a Țopilor. Maia așa și nu a răspuns la întrebarea ce a căutat lobbystul american, actualmente cercetat de FBI, la sediul dânsei, preferând să ignore pentru a nu face publicitate gratuită unui subiect extrem de incomod pentru ea. Spre deosebire de Andrei Năstase, Maia Sandu nu are o parașută de scăpare. Pe ea nu o așteaptă nimeni nici la Frankfurt și în general nicăieri dacă iese cumva din cuvântul coordonatorilor săi, decât poate la Risipeni. Unica scăpare politică a Maiei o fi oficialii de la Bruxelles care deja ne vorbesc că forțele pro-europene vor trebui să facă un #PAS spre crearea unei noi coaliții după alegeri pentru a nu lăsa socialiștii să guverneze. Anume acest #PAS al Maiei Sandu țintește să-l împiedice raiderul Platon prin declarația făcută.

Și precum nu pot să las fără atenție presa, am subliniat în poza atașată cum ”presa liberă” îl prezintă pe Platon ca om de afaceri dar nu raider, chiar și după apariția înregistrării în care Platon spune că-i mai trebuia un doar un pic ca să pună pe brânci întreg sistemul financiar-bancar al țării ceea ce ar însemna criză și haos total.

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉