Maia Sandu n-are candidați pentru primărie sau își bate joc de Andrei Năstase? Viva Facebook!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

  E plăcut și totodată haios să privești peste pașii făcuți de unele partide de opoziție, mai ales cînd acești pași au fost sugerați recent de guvernare. Evident, la început erau critici și mari bătălii (pe Facebook), dar peste o perioadă, cu puține modificări, apar în fața noastră de parcă vin să salveze nu doar țara, dar și globul.

Lăsând ironia la o parte, știrea zilei de astăzi este faptul că PAS și-a organizat Consiliul Național Politic pentru a lua o decizie referitor la alegerile locale din 20 mai. Așteptarea mea era ca Maia Sandu să vină cu un candidat propriu, deoarece o eventuală cedare în folosul lui Andrei Năstase va repeta soarta aceluiași Nastase, care a ajuns la aproape 3% după ce a susținut-o pe Sandu la prezidențiale, dar se pare că decizia este alta: ,,Drept urmare a ședinței de ieri, CNP a hotărât să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la primărie până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018 – moment esențial pentru Republica Moldova.”   Cu alte cuvinte, Maia Sandu îl desconsideră pe Năstase și îl avertizează că ea va decide unde și când el trebuie să participe și să aibă un rezultat mai bun. Nu pot să spun că aceste acțiuni corespund normelor morale, mai ales că Năstae și-a jertfit partidul pentru ea, dar să nu uităm că aceasta e politica.
În același timp, nu pot exclude și ideea că PAS și-a amânat decizia din simplu motiv că n-are candidați pentru funcția de primar al capitalei, așa cum n-a avut candidați pe 19 noiembrie 2017, când au avut loc alegeri locare repetate în 10 localități: orașul Sîngera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zîrnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hîncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești.
Puțin mai sus, spuneam ceva de pașii sugerați de guvernare. Mă refeream la faptul că Vlad Plahotniuc a venit cu inițiativa de a consolida toate forțele pro-europene, pentru a identifica un singur candidat de dreapta, care să lase fără șanse oponenții. Evident, PAS și DA îndată au refuzat, dar iată că la Consiliul PAS-ului de ieri, s-a luat o decizie foarte asemănătoare cu propunerea PD-ului: „Partidul Acțiune și Solidaritate conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. Totodată, PAS înțelege rolul său fundamental de consolidare a tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale tuturor cetățenilor – aducerea țării noastre pe făgașul normalității, libertății și bunăstării.”   Cirque du Soleil!

Peste câteva zile vom fi deja în luna aprilie, sărbători, natura reînvie și cel mai probabil, vom afla și decizia PAS-ului, care indiferent de speculații, se joacă cu ,,sentimentele” lui Năstase. Suspansul dat îl distruge pe liderul PPPDA, pas cu pas, acesta fiind și motivul de ce Andrei nu conștientizează că aceste alegeri sunt folosite de Maia Sandu drept o metodă de șantaj, deoarece vin alegerile parlamentare, acolo unde Maia va avea mare nevoie de sprijin, mai ales că echipa o dă de gol.

  Niciodată nu l-am văzut pe Andrei Năstase drept un politician, însă în aceste momente mi se face milă de el, deoarece orice trecător înțelege că acesta e sfârșitul carierei sale de pe scena din PMAN. Totodată, mă bucur că acești pași egoiști au fost făcuți, deoarece în așa mod se mai face vizibilă adevărata față a unor lideri politici, precum Maia Sandu, căreia nu-i prea pasă de oamenii care în unele momente au ajutat-o. Pot presupune că la un moment dat așa va fi și cu alegătorii  săi.

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole