Maia Sandu mușcată în cădere! Ultima lovitură a lui Năstase!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un actor bun e actor în toate. Se poate spune și despre Andrei Năstase. Una dintre cele mai bune tragicocomedii ale acestuia e piesa despre alegerea candidatului unic. După ce a făcut în fel și chip să o calce în picioare pe Maia Sandu, după ce a văzut că devine din ce în ce ma nepopular, după ce a primit peste nas de la partenerii săi externi, a decis să cedeze. Dar și asta a făcut-o în propriul stil, fără demnitate și practic fără adevăr.

După cîteva zile de atacuri continuie prin presa lui Năstase la adresa Maii Sandu, ieri ziariștii au intrat ăn posesia unor informații despre faptul că partenerii externi iau pus un ultimatum lui Năstase. Ei s-au arătat săturați de ilegalitățile și scamatoriile acestuia și l-au obligat să cedeze. Și abea spre seară, s epare că după mai multe ăncercări nereușite de a-i îndupleca că el e salvarea, Năstase a venit cu un ultim ultimatum. Dacă Maia Sandu nu cedează funcția de candidat la Președinția Republicii Moldova în favoarea postului iluzoriu de șef al cabinetului de miniștri, atunci … Năstase singur va ceda!!!

Doar că fostul partener a Maiei Sandu a făcut-o într-o formă maxim de ofensatoare și chiar denigrare a candidatului PAS.

Portalul www.infomoldova.net scrie că Năstase e din nou domn! Îi propune Maiei Sandu să-l lase pe el președinte și ea să se mulțumească cu o posibilă funcție de premier.

Dorința lui Andrei Năstase de partaja funcțiile principale în stat cu Maia Sandu – el să fie candidatul unic la președinție, ea premier în caz că ajung împreună la guvernare, s-a transformat în ultimatum. Platforma DA a difuzat o declarație de presă în care vor ca PAS să răspundă până pe 13 octombrie dacă sunt de acord cu formula Năstase – președinte, Maia Sandu – premier.

“Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” reiterează oferta politică a partidului, exprimată constant, atât în spaţiul public, cât şi în cadrul discuţiilor cu partenerii de dialog, privind consolidarea forţelor democratice şi anti-oligarhice pe o platformă comună, cu o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidenţiale, cât şi cele parlamentare anticipate, şi anume: desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie 2016, Partidului „Acţiune şi Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcţia de Prim-Ministru. Dat fiind faptul că am trecut peste toate limitele de timp, aşteptăm reacţia partenerilor noştri până la 13 octombrie, orele 14.00”, se arată în declarație.

Mai mult, Năstase nu încetează s-o atace subtil pe Maia Sandu nici în aceste circumstanțe. “Cu regret constatăm că partenerii noştrii au respins mecanismele suplimentare de identificare a candidatului unic, propuse de Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”. În prezent am ajuns în situaţia în care amânarea deciziei de desemnare a candidatului unic este păguboasă şi pune în pericol nu doar eficienţa campaniei electorale a acestuia, dar şi şansa ţării la schimbarea mult aşteptată de cetăţeni”, se mai menționează în declarație.

Din aceeași declarație reiese că Andrei Năstase nu va recunoaște rezultatele celui de-al doilea sondaj de opinie, pe care îl așteaptă în special Maia Sandu. Mai mult, Platforma DA reamintește că Năstase este în creștere în sondaje și se situează pe o poziție mai bună decât Maia Sandu. “În pofida faptului că, potrivit ultimelor studii sociologice, Andrei Năstase, candidatul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” este pe un trend ascendent şi cel mai bine poziţionat faţă de contracandidaţii puterii şi opoziţiei geopolitice, considerăm că, în condiţiile R. Moldova, sondajul de opinie, chiar dacă este comandat de o instituţie internaţională, dar realizat de una moldovenească, nu este instrumentul suficient de desemnare a candidatului unic”., subliniază Platforma DA.

Reamintim că Andrei Năstase a declarat anterior, în cadrul unei emisiuni tv, ca el este domn și ar putea lua de pe umerii Maiei Sandu povara candidatului unic. Această declarație sexistă a atras critici în adresa lui Năstase.

 

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole