Maia Sandu: Minim 200 000 000 euro în primele 6 luni! – Aha, #AMUȘ.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Declarația de ieri a Maiei Sandu la prima vedere pare a fi destul de ok pentru că în Moldova lumea percepe că dânsa are omnisusținerea europenilor. În condițiile că mâine ea devine premier, Năstase președinte de parlament și au o majoritate parlamentară. Doar că, pe lângă toate necunoscutele mai este și altceva: pe 23-26 mai al anului curent o să aibă loc alegeri în Parlamentul European (PE). Este important de punctat că Maia are susținere în PE până PPE-ul are majoritate.

Desigur cunoaștem că societatea noastră acceptă fericiți pastele pe gratis, dar eu am câteva rețineri și întrebări.

– Maia Sandu este atât de sigură că tot partenerii dânsei (PPE) politici o să obțină majoritate în viitorul PE?
– Chiar dacă PPE-ul obține majoritate, cât timp o să le ia să formeze din nou toate structurile europene?
– Dacă nu câștigă PPE-ul, dar socialiștii europeni (partenerii PDM) și banii oricum o să vină – Maia o să-și atribuie meritele?

În fine, eu sunt mai mult decât sigur că chiar dacă totul se aranjează în favoare Maiei cele 200 de milioane promise de ea o să vină într-un termen mult peste 6 luni. Scriu asta pentru că sunt indignat de halul în care tratează acest lider politic întreaga societate. Este absolut inacceptabil să-ți permiți să spui orice îți trece prin cap de dragul PR-ului. Pentru cuvinte trebuie să și răspunzi.

Din păcate societatea noastră nu prea știe să taxeze populismele, și din păcate societatea civilă (ONGuri și tot felul de experți) sunt la cheremul dânsei. Imaginați-vă cum sunt puricați cei din PDM pentru fiecare declarație și comparați pentru a vă convinge.

Apropo, în Moldova și-n perioada 2016-2019 au venit sute de milioane din credite și investiții, cu excepția asistenței macrofinanciare de 100 de milioane datorită transpirației intensive a Maiei Sandu. Și probabil trebuie chiar să-i mulțumim pentru asta, or guvernarea a demonstrat că poate implimenta planuri de țară, proiecte de infrastructură și sociale cu propriile forțe. Cu alte cuvinte, PDM a demonstrat că în Moldova sunt bani dar trebuie administrați corect. Mai rău de Maia care vorbește doar de credite și-și scarpină ceafa neînțelegând de unde iau democrații bani pentru majorarea (cât de cât) a salariilor și pensiilor, ș.a.m.d.

P.S. Analizând eventuale scenarii, totuși nu trebuie să uităm că Maia cu ”a lor” 26 de mandate eventual tot la proteste în stradă o să se întoarcă. Așa, ca printre altele.

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉