Maia Sandu manipulează peste o zi! Ieri nu erau bani în buget, iar azi deja mărește salariile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Moldova, Chisinau, PAS, PDM, Maia Sandu, Plahotniuc, Nastase, alegeri, 2018, 2019, proteste, salariu, Europa.

 Cu doar câteva săpămâni în urmă, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că avansul economic din ultimii ani, precum şi sporirea veniturilor la bugetul de stat vor permite operarea majorărilor salariale de la 1 decembrie. De lefuri mai mari vor beneficia aproape 200 de mii de oameni, dintre aceştia 150 de mii sunt bugetari, iar ceilalţi 46 de mii sunt angajaţi ai sistemului medical finanţat de Casa Naţională de Asigurări în Medicină.

După aceste declarații, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a venit cu o reacție spunând că nu înţelege de unde vor fi luați bani pentru majorarea salariilor, care urmează să fie operată de autorităţi. Mai mult, liderul PAS consideră că lefurile majorate vor fi plătite doar până la alegeri, deoarece creşterea salarială, anunțată recent de Partidul Democrat, nu ar avea acoperire financiară. Cu alte cuvinte, doamna Sandu nu crede în nici un fel de majorări de salarii, chiar dacă societate are nevoie de acest fenomen și chiar dacă se știe deja că Plahotniuc nu aruncă vorbe în vânt.

La doar o lună de la aceste declarații, Maia Sandu a demonstrat că manipularea la PAS stă în capul mesei. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă electorale, Maia Sandu a venit în fața jurnaliștilor cu întreg Partidul AS, pentru a spune moldovenilor că ea deja a găsit bani pentru a majora salariile și a face salariul mediu de 11 000 de lei. Evident, aceasta este o promisiune electorală, care contravine recentelor declarații făcute de Sandu, ba mai mult, putem presupune că ea încearcă să-l copieze pe Plahotniuc și să înceapă a munci pentru popor.

Maia Sandu este dezamăgită și frustrată, anume din acest motiv recurge la astfel de manipulări grosolane. În primul rând, ea nu va ajunge la guvernare, iar într-al doilea rând, pentru a majora salariile, unica acțiune posibilă pentru Maia Sandu este concedierea a 50% din bugetari, așa cum a concediat în jur de 4500 de profesori pe când era ministru.

P.S. #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole