Maia Sandu implicată în furtul din sistemul bancar

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu are doua feţe! Deşi a votat pentru trecerea creditului Băncii Naţionale a Moldovei către datoria publică, acum este nemulţumită de decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pentru un pachet de legi, menite să fortifice sistemul financiar bancar.

În 2015, în documentul pentru care Maia Sandu a ridicat mâna, era scris clar că garanţia acordată de Guvern către BNM presupune emiterea titlurilor de stat.

Reacţia vine după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru o serie de proiecte de lege, care reprezintă precondiţiile impuse de FMI, ca în luna octombrie, Moldova să semneze un acord de ţară.

Maia Sandu a votat, însă, în 2015, pentru acordarea creditului de urgenţă în cazul Băncii de Economii. Atunci ea a fost convinsă de colegul ei din Partidul Liberal Democrat, fostul ministru al Finanţelor Anatol Arapu.

O demonstrează chiar şi stenograma secretă a şedinţei Guvernul din martie 2015, publicată de premierul Pavel Filip.
Prim-ministrul a făcut publică stenograma, la începutul lunii septembrie, ca răspuns liderului partidului „Acţiune şi Solidaritate”, Maia Sandu, care a acţionat Guvernul în instanţă, învinuind autorităţile că ar ascunde documentele care au fost desecretizate.
În 2014 şi 2015, Guvernul a garantat un împrumut de urgenţă în valoare de 14,5 miliarde de lei pentru a asigura banii deponenţilor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole