Maia Sandu e bună de ministră la un complex de îngrășare a porcilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Potrivit expertului de notorietate, Zbigniew Brzezinski, tineretul de astăzi este forța motrice a revoluțiilor. Ca altă dată, tinerii iau locul proletarilor în revoluțiile colorate, fiindcă nu au nimic de pierdut . Totodată, ei sunt capabili de o răzbunare cruntă pe liderii care nu le-au îndreptățit așteptările.
De aceasta a profitat, înainte de orice, Vlad Filat. Conform scenariului, dinainte vreme stabilit, al unei revoluții autentice, el le-a arătat tinerilor traseul, a demonstrat, ca la carte, câte zile de guvernare i-au mai rămas lui Voronin. Ulterior, când printre tineri s-au infiltrat elemente subversive, instruite în subsolurile unde se antrena și Iurocika, când aceștia au incendiat, Filat a bătut în retragere.
Accesele de lașitate nu sunt o raritate printre cei care au mulți bani și se laudă cu acest fapt.
Mai trist, e că cei care au fost atunci, pe 7 aprilie, în Piață au fost sancșionați la bac de către Maia Sandu, care ii vorbește ”per tu” liderului său de partid.
Ei nu au ținut cont de faptul că cine seamănă vânt culege furtună. Că tinerii au crezut că totul le va veni în mod revoluționar, că vor fi răsplătiți zilnic cu șampanie, că vor începe ziua la bar. Dar camerele de luat vederi ale Maiei au făcut furori.
Astfel, Maia Sandu s-a răzbunat pe pedagogii care au refuzat să se înregimenteze sută la sută la umba stejarului. Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, se referea la doar o treime din profesori care au acceptat să devină verzi.
Culmea, prim ministrul Leancă, o susține pe ministră și vorbește despre exigențe, despre imperioasa nevoie de a crește o generație cu dragoste pentru carte. Este adevărat, numai că nu trebuie să pedepsiți copiii. Începeți prin a le crea condiții civilizate. Căci ați avut timp berechet pentru aceasta.
La compartimentul educație articolele care domină ziarele de mare tiraj după sunt Washington Post New York Times, Figaro vizează studiile prin internet. Opinia publică salută ideea revoluționară de a acorda ajutor tineretului studios din țările în curs de dezvoltare, îndemnându-l să-i facă studiile la cele mai mari universități din lume prin internet. E o nouă revoluție și guvernele care o vor începe, merită tot respectul electoratului.
Am fost informați, cu surle și trâmbițe’’ că Maia Sandu a venit tocmai de la Banca Mondială ca să modernizeze învățământul în țară. Dar ea a venit în învățământ cu enciclopdeia sexuală, acoperindu-se cu ea de vânturile reci ale școlilor închise.
Mă bucur sincer că liberalul Mihai Ghimpu e de aceeași părere. Judecându-i afirmațiile concluzionez că Maia Sandu caută purici în brânză. Are dreptate. Măsurile draconice de la BAC lasă impresia că acești copii nu au fost în licee, ci în instituțiile de corecție prin muncă.
Sandu, civilizata, care a venit de la Washington D.C. unde a făcut figurație, este de-a dreptul revoluționară înveterată.

„Am găsit cea mai mare corupţie printre copiii care învaţă şi dau examenele de BAC. Şi asta cunoscând ce se întâmplă în societate, la Vamă, Fisc, Agenţia de Achiziţii Publice. Corupţia este peste tot, dar noi am găsit vinovat copilul şi nu înţelegem că este foarte periculos să provoci traume morale tinerilor … controlându-i cu detectorul, instalând camere de luat vederi. Nu orice copil rezistă psihologic”, a declarat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Nu poate fi ministru al Educaţiei, deoarece are gândire veche, comunistă, spune Mihai Ghimpu despre Maia Sandu.

Asemănăm un centru de BAC cu un lagăr de concentrare și deja e fascism. Căci, spune Ghimpu;.”sunt condamnabile acţiunile de a crea 100 de centre de susţinere a examenelor de BAC pentru 28 de mii de elevi. Ce ministru avem noi dacă bagă 500 de elevi într-o singură încăpere, ca să susţină examenele?”.

De unde a picat bob-sositor Sandu? Vă spuneam, de la Banca Mondială. Dar s-a născut în satul Risipeni, raionul Făleșți. Tatăl ei a fost directorul unui complex de îngrășare a porcilor. Avea multe capete. A fost, desigur, nu o singură dată la el în vizită. Poate de acolo a preluat practica și a vrut să o transfere asupra copiilor noștri? Ea doar nu-i are pe ai săi. Îi dorim sincer, să-i aibă, dar nimeni să nu-i traumatizeze așa după cum a făcut-o ea cu cei care sunt ai noștri.
Acum s-a luat de pedagogi. Că predau câteva obiecte. Că-s așa și e dincolo. Spune sincer, simpatico, pedagogii nu-l accept pe Filat care le-a furat bucățica de pâine de la gură și asta vă deranjează. Dacă vă imaginați că faceți economii, închizând școlile, greșiți amarnic. Nu uitați că o țară care nu are bătrâni și copii trebuie să-i cumpere.
Vasile Grozavu

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole