Maia Sandu apreciază buna Guvernare a Partidului Democrat din Moldova!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ca să nu-mi reproșați cumva, o să fac o mică introducere și o să vă spun eu că bani în țară au fost mereu. Doar că administrați au fost aiurea. Și în paralel o să abordez și o altă temă, la fel mainstream astăzi.

În AIE-uri ministerele erau împărțite. PLDM controla sistemul financiar-bancar, vamă, fisc, educație – adică banii și posibilitatea de a recruta tineri. Și cum spunea Maia într-o emisiune la Natalia Morari: obiectul a fost acumularea voturilor pentru PLDM, de care s-a și ocupat doamna. Și nu zic aici de optimizări, că într-adevăr unele școli nu erau rentabile de întreținut. Dar nici mari laude n-am pentru ce să-i aduc. Proiectul cu camerele îi aparținea predecesoului dânsei, iar autobusele școlare au fost donate de către Guvernul României (PSD apropo). Pe când Partidului Democrat, ca să nu le pară viața dulce având procuratura, le revenea mereu și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, condus de doamna Valentina Buliga. Minister în care eu habar nu am ce trebuie să faci ca să nu fii luat pe sus de oameni într-un stat post sovietic care în mare parte a fost condus de profitori cu interese departe de cele ale cetățenilor. Și dublu greu când știi că ”aliații tăi” abia așteaptă să faci sau să spui ceva ca să te facă cu ou și cu oțet.


Astăzi, deja lider de partid fără mulți bani, chiar dacă în studioul aceleeași Natalia Morari afirma că e nevoie de sume enorme pentru a întreține un partid, Maia Sandu nu încetinește să atace Partidul Democrat, dar ca de obicei o face destul de stângaci. Nu mă apuc să cred că Maia Sandu o fi ieșit din coma politică în care se află, pentru că nu i s-a permis. În schimb, printre minciună se scurge și un pic de adevăr, pe care din păcate nu-l observă toți cititorii. Dar dacă privim mai atent, putem trage unele concluzii, altele decât ceea ce ar dori Maia să înțelegem citind rândurile înșirate de dânsa pe facebook.

Iată așa sună un citat din postarea dânsei pe rețeaua de socializare:

”Bani sunt în țară – ar ajunge și pentru profesori, și pentru educatori, și pentru medici, și pentru pensionari, ar fi suficienți și pentru îmbunătățirea infrastructurii, și pentru ridicarea nivelului de trai în satele noastre.”


Deci când Maia a fost la guvernare fiind membru PLDM, bani în țară nu erau? Or, nu-mi pot explica de ce atunci dânsa nu râvnea atât de mult nici pentru profesori, nici pentru medici, nici că infrastructura nu este bună. Și dacă acuma bani în țară sunt, în pofida pronosticurilor dânsei că Moldova va falimenta în 2016 – ce altă concluzie putem trage decât cea că Partidul Democrat prin acțiunile sale duce țara spre un viitor mai prosper?

Problema Maiei Sandu este că nu-i este permis să vorbească adevărul despre foștii colegi de partid și actualii colegi de alianță, adică despre PLDM. Or dânsa înțelege foarte bine că întregul ei partid era hrănit din bani furați de la vamă,răchetul de la fisc și desigur BEM (Shor, cadouri, chestii, trestii…). Însă de când au fost scoși de la guvernare luându-li-se treuca, și vama cu fiscul în permanență anunță cifre record de încasări la bugetul de stat. Așa că, bani au fost mereu, doar că acuma acești bani mai și ajung unde trebuie. Evident, n-o să-mi permit să spun că gata în Moldova este totul bine și hai veniți oameni din toată lumea înapoi acasă. O să pronunț sigur sintagma spusă de Andrian Candu și ironizată la greu de opoziție: DA! Deja e mai bine. Și să luați la carandaș: de fiecare dată când Maia Sandu pune presiuni cerând actualei guvernări soluționarea unei probleme înrădăcinate, de altele nici nu avem de fapt, de facto confirmă ineficiența guvernărilor precedente din care a făcut și ea parte.

Cu alte cuvinte, Maia spune sau: „я го*но”, sau: Partidul Democrat „красавчик”!

Concluziile vă aparțin!

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0