Maia Sandu acceptă să care în parlament un partid de 1%, de dragul banilor lui Țopa și promovarea imaginii la Jurnal TV

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La ședința din 7 octombrie 2017, Consiliul Politic Național al PAS a reconfirmat disponibilitatea formațiunii noastre de a participa la următoarele alegeri parlamentare împreună cu PPDA.

Chiar dacă și în sondajul realizat la comanda IDIS-Viitorul, din care fac parte foști colegi de-ai liderei PAS, a arătat că la următoarele alegeri Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” ar acumula puțin peste 1% din voturile alegătorilor, Maia Sandu a decis să salveze un cadavru politic.
Această decizie de a face front comun era și de așteptat, deoarece Maia Sandu are niște datorii față de PPDA și față de Țopa. Iar întrebare : de ce? Este una pe cât se poate de retorică.

Un partid care are încredere în forțele sale, precum se predinte a fi PAS, nu avea nicidată să facă bloc comun cu PPDA, luând în considerație numeroasele atacuri din partea acestora atât la adresa PAS cât și în adresa personala a Maiei Sandu.
Aceste atacuri au început înainte alegerilor prezidențiale când Liviu Vovc unul din liderii PPDA a venit cu atacuri în adresa celor din PAS din motiv că Maia Sandu nu are echipă și că campania electorală trebuie să o facă PPDA. Atacurile au urmat și la televiziunea fugarului Țopa, prin intermediu lui Cheianu și Durbală. Iar vicepreședintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” Alexandru Slusari nu le poate ierta colegilor din Partidul Acțiune și Solidaritate că l-au forțat pe șeful său, Andrei Năstase, să cedeze funcția de candidat unic al opoziției la alegerile prezidențiale. Acesta îi acuză de orgoliu și egoism. Mai mult, Slusari afirmă că desemnarea Maiei Sandu a fost făcută în baza unor sondaje trucate și contestă popularitatea liderului PAS. Nu este prima dată când Slusari atacă PAS și pe liderul acesteia, Maia Sandu. În plină campanie pentru prezidențiale, el a numit-o ”oaie” pentru că nu a dorit să cedeze în fața lui Năstase. Mai mult, vicepreședintele Platformei DA a acuzat-o pe liderul PAS că ar face jocul președintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Maia Sandu pentru salvarea cadavrului DA, are de câștigat două lucruri :
1 .  Finanțare din partea lui Țopa, acesta va merge la acest lucru odată ce proiectul său în frunte cu finul Năstase a murit, iar necesitate de putere este pe cât se poate de mare odată ce toți aliații săi corupți precum Filat și Platon au ajuns la dubă.
2. Este necesitatea de o televiziune care o va promova în campania electorală și care niciodată nu va reaminti faptul că e un politician care a făcut parte din toate guvernările corupte, începând cu PCRM unde a fost în cabinetul Zinaidei Greceanîi, cât și în cel a lui Filat și Leancă.

După câte vedem banii nu au miros, iar interesul grupărilor politice sunt mai presus decât interesele de țară, iar Maia Sandu pentru benificiile financiare este gata să fie colacul salvator al unui partid de 1%.

Maia Sandu, odată ce acest partid nu are susținerea poporului, atunci de ce doriți să-l aduceți în următorul parlament? Oare nu cetățenii trebuie să fie cei care să decidă cinne să-i reprezinte?

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole