Maia Pierdevară

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aseară un director de teatru de stat mi-a spus că Cineva l-a încredințat cert precum că azi, Vineri, în Parlament se va constitui o nouă Coaliție de guvernămînt.

Văd că-i Vineri și mai văd că-s așa de multe coaliții, că nu e nici una!

Nici PD+PSRM, nici PD+independenții+PȘ+Maia.

Nici alta.

Oricum, lumea își vede de trebi, ceea ce înseamnă că pînă la 21 iunie se va putea înjgheba (cuvînt ultramodern!) o guvernare, care să fie viabilă 6 luni, 1 an sau chiar 4.

Tot mai mulți oameni însă cred că marele perdant din această situație va fi Maia Sandu.

Dodon, oricum, mai are un an de aflare la președinția statului.

PD-ul, oricum, speră să obțină un scor bun la alegerile locale din vară.

Și Năstase speră, oricum, să preia Chișinăul.

El nici nu vrea să discute că ar putea ceda în fața Maiei capitala, iar Înălțimea Lui să candideze la Băcioi sau Grozești, în satul de baștină al lui Plahotniuc.

—-Eu ori mor ori cîștig Chișinăul! Ce treabă are Maia cu orașul meu? Eu m-am născut pentru Chișinău! Eu sunt Mesia pentru Chișinău! Nu-i clar?-așa răspunde el la orice propunere a celor de la PAS de a nu mai candida pentru funcția de Primar al capitalei.

—Eu, de fapt, am avut în buzunar Chișinăul, iar la vară o să-l am și la inimă, continuă el, lăsînd-o pe Maia, ca de obicei, fără vreo replică.

—Tu, Maia, trebuie să rămîi în Parlament! Tu nu ai talent de Primar General! E clar că speaker nu mai ajungi, dar măcar șefa Opoziției antiPlahotniuc să rămîi! Da’ eu oi conduce Chișinăul, cu un buget cît cel al Guvernului! Nu-i clar?–turuie Andrei, în stilul său inconfundabil și pleacă.

Maia, de-ar vedea ce uneltește Andrei contra ei, ar accepta o coaliție cu PDM-ul, în caz contrar va trebui să numere cîte zile au mai rămas pînă la viitoarele alegeri parlamentare, așa cum Filat, pe timpuri, număra cîte zile mai rămîneau pînă la căderea comuniștilor.

Și a căzut el mai devreme decît a căzut Voronin de pe cal.

Iată de ce Maia Sandu în cîteva luni va trebui să poarte alt nume de familie.

Nu, nu se va mărita.

Pur și simplu, din cauza lui Andrei și-a celorlalți sfetnici de paie ai ei, lumea-i va zice: Maia Pierdevară.

„Și-i punct”, vorba tatălui ei spiritual de ieri și de azi, Vladimir Filat.

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole