Maia face smoothie. Smoothie Molotov-Ribbentrop

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dacă cineva își imaginează că problema Maiei constă doar în faptul că în calitate de subalternă a lui Dodon în guvernul comunist al lui Voronin a fost numită în funcția de prim-ministru al guvernului girat de Kozak, se înșeală.

Dodon și Kozak sunt doar o jumătate de problemă gravă pentru Maia. A doua jumătate gravă de problemă pentru Maia este faptul că dânsa nu este altceva decât exponenta nomenclaturii comuniste care pe parcursul scurtei istorii a Republicii Moldova și-a tot băgat păpușele la înaintare pentru a-și rezolva problemele. Filat, de exemplu, a fost un asemenea specimen, dar, pentru că a stricat lucrurile, acum stă la răcoare și are înlocuitor.

Cea mai elocventă ilustrație a locului pe care îl ocupă Maia în schemă îl constituie numirile la ministerele care i-au revenit conform ”algoritmului”. Astfel, la așa numitul Minister de Externe și alte chestii chipurile europene în funcția de ministru a fost numit un flăcăuaș care i-a purtat mapa lui Filat în calitate de consilier devotat. Un absolvent al școlii de cadre de bază pentru structurile diversioniste de gherilă rusești împrăștiate pe mapamond, recte MGIMO. Acest absolvent al MGIMO-ului de la Moscova, la rândul său, l-a numit în funcția de șef al cabinetului prin care își face treburile externe pe un fiu de nomenclaturist de speță sovietică cu nume comun de fotbalist bulgar.

Toate aceste ingrediente colectate de la tomberonul politicii mioritice ne sunt prezentate ca un fel de smoothie răcoritor bun de consumat în timp ce arde casa. Un smoothie ”antioligarhic” cu parfum de gaz(prom) proaspăt precum pactul Molotov-Ribbentrop.

 

Comentarii