Maia, continuînd să strige “vine lupu!”, riscă să o “primească” de la electorat în absența lupului!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Maia, care s-a băgat în seamă, strigînd pe la toate colțurile “atenție vine Lupu!”, acum a ajuns într-o situație cam dificilă. “Dușmanul imaginar” i-a cedat voturile sale și a zis că o susține! Pentru ce să mai lupți? Cu cine să te mai lupți? Bine, oligarhia, continua să rămînă un termen neînțeles pentru masele largi, chiar dacă extrem de mult pedalat. Lupu, catalogat de extremiștii de dreapta drept omul oligarhilor, s-a dat într-o parte. În această situație Maia nu face altceva, decît să sară pe loc creînd doar valuri în acest lac politic.

Maia Sandu își „dezbate” proprii alegători, scrie portalul Zugo astăzi. Acest portal menționează că Maia Sandu e învățată prost. De această opinie este jurnalistul și scriitorul Alexandu Vakulovski. Potrivit lui, am fi putut avea un veritabil candidat al dreptei care „l-ar fi putut zdrobi pe orientatul spre gubernismul rusesc – Igor Dodon”.

„Cu fiecare apariţie la TV, în dezbaterile electorale, Maia Sandu îşi „dezbate” posibilii alegători. Foarte agresiv, ea a respins electoratul democraţilor, numind oferta „măr otrăvit”, „joc murdar”, iar pe Lupu şi Plahotniuc „nişte laşi”. Gestul democraţilor are mai multe cauze: interne, pentru a-şi adăuga capital politic; externe – pentru a păstra cursul european al Moldovei”, susține Vakulovski într-un articol publicat pe deschide.md.

Acesta susține că Maia Sandu ar fi fost veritabilul candidat al dreptei dacă ar fi acceptat susținerea PD-ului, întrucât, anterior, și alți candidați pro-europeni erau gata să se retragă în favoarea ei. „Şi Iurie Leancă a avut ieri un anunţ pentru presă. Cu toţii ne-am gândit că probabil se retrage, tot în favoarea Maiei Sandu. Doar că între timp îi apăruseră declaraţiile acesteia”, adaugă Alexandru Vakulovski.

Menționăm că într-o dezbatere electorală, și vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că Mihai Ghimpu este gata să iasă din cursa prezidențială dacă Maia Sandu acceptă dezideratul unirii, promovat de liberali.

„Nu şi nu, chiar dacă primarul i-a dictat în direct, ca la copiii mici, cum să-şi ceară scuze de la electoratul democrat, pe care îl jignise anterior”, mai scrie Vakulovski.

Acesta adaugă la final că, în opinia sa, Maia Sandu este consiliată prost, iar cei care vor continuarea parcursului european, pot vota alt candidat de dreapta, fiind dezamăgiți de abordarea șefei PAS.

„Agresivitatea ei este jignitoare şi stupidă. Iar ea, dacă ar trece în turul doi, nu ar deveni un preşedinte dorit, ci un rău mai mic, cum se întâmplă de obicei la alegerile din Moldova”, a conchis Alexandru Vakulovski.

Amintim că astăzi, candidatul PPEM la funcția de președinte al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat că rămâne în cursă și va continua să lupte pentru viitorul Moldovei. „Indiferent de simpatii, fac apel la unioniști, la toți cei care cred că viitorul Moldovei este în Europa: Veniți alături de mine, vă ofer soluții și rațiune. Haideți să contruim Moldova fără ură și patimă. Avem nevoie de un președinte care să facă o țară prosperă dar și să unească societatea”, a declarat Iurie Leancă.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole