Mai bine mici și curajoși decât mari și fricoși.Tinerii Unioniști dau o palmă bravelor partide politice: va fi o soluție unionistă la alegeri.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Știu, nu ne-am mai auzit demult pe platforma VoxPublika, dar lucrurile par că o iau în Republica lui Dodon razna rău de tot.

Tinerii Unioniști ce i-am văzut în ultimii ani pe străzile din Chișinău strângând semnături, promovând Unirea, lipind afișe, participând la dezbateri publice, organizând manifestații publice impresionante, vin și dau o palmă Bravelor partide declarat Unioniste dar care în ajun de alegeri au anunțat ca pe o victorie că… ele nu participă și că alegătorii unioniști să voteze blocul ACUM. Sigur că mulți dintre liderii acestor partide au state vechi în politica moldovenească că nici nu îmi mai vine să îi cred.

În condițiile în care există un 10% electorat unionist radical ce nu ar vota niciodată acest bloc mai mult conspirativ decât electoral, să te retragi din alegeri este lipsit de orice rațiune… adică nu faci alianță cu alții declarat sau presupuși unioniști și preferi să te retragi… e cusută cu ață albă.

Apoi pe ceilalți din blocul ACUM cu nu știu ce vrăjeală și selecție de integritate, dar cu locuri deja ocupate și fără drepturi de acces pentru unioniști… nu știu, dar pentru orice băiat deștept cam miroase.

Dar unioniștii nu se lasă… Vorbesc de cei care au promovat mesajul în acești ani.

Așa că tineri precum Ion Leașcenco, Anatolie Ursu, Alina Panico dar și mulți alții care susțin cauza unionistă au decis să facă și să se prezinte cu o listă Unionistă la alegeri. Ca și soluție pe termen scurt s-a ales utilizarea ca și platformă a partidului Democrația Acasă. Dar aici nu este vorba despre partid ci despre faptul că era o platformă deja existentă și în care toți cei care vor să candideze și sunt unioniști veritabili să se alăture.

Vor lua 1%, vor lua 2%, vor lua 10%? Nici nu contează căci este vorba despre curajul unor tineri de a se arunca în mocirla politică din Moldova. Nu și-au dorit asta dar au vrut să fie mai curajoși decât cei care au ocupat posturi publice dar … la plăcinte înainte, la război înapoi.

Și un singur parlamentar de vor duce acolo și sigur vor reuși, proiectul va fi unul de succes. Spun că sigur vor duce un mandat căci au o parte din primarii unioniști alături și acei primare își vor conduce comunitatea spre o victorie unionistă.

Asta nu înseamnă că nu e loc. Dacă P.L., P.U.N. sau orice alt partid ce vine cu mesaj unionist se răzgândește atunci este foarte bine. Dacă simpatizanți acei oameni atunci să îi votați. Votați pe oricine duce mesajul Unirii în campania electorală, dar în mod oficial, pe față.

Lăsați vrăjeala cu răul cel mai mic și cu votul util. Asta e vrăjeală pentru fraieri… că de aceea au fugit moldovenii din țară, că au tot votat răul cel mai mic.

Nu uitați dragi unioniști că binele învinge întotdeauna răul… Așa că trebuie să ne batem cu B I N E L E împotriva răului.

Dar haideți să recapitulăm să fim siguri că toată lumea a înțeles. Unioniștii din societatea civilă și din clasa politică au fost stupefiați de decizia partidelor de a se retrage. Cum electoratul trebuie reprezentat fiecare individual a decis să pună mână să ajute. Cum e mai simplu să o faci pe o platformă de partid atunci Vasile Costiuc  a invitat să fie utilizată platforma politică de care dispune, fără să pună nici o condiție pentru el. Adică vine toată lumea, nu există nici un fel de cenzură și altă vrăjeală de a elimina persoane… Cum voturile se adună va fi și o listă, dar ea nu contează ci e important că oamenii vor avea cu cine vota. Partidul nu este împotriva P.L., P.N.L., P.U.N. sau orice alt partid declarat unionist…. Dacă acestea se decid să meargă și ele, atunci e foarte bine… să fie cât mai mulți promotori ai mesajului Unirii.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole