MĂ VÎND ON-LINE!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De bine-de rău  prin dezvoltarea internetului ca fenomen social am reușit să deschid o fereastră spre ochii Dvs., a celor de mă adoraţi și…blestemaţi…uneori, şi trebuie să recunosc faptul că în lipsa ocaziei rarisime de a contacta  prin reţeaua de bloguri nu prea vedeam o altă posibilitate de a ne vorbi.

În iunie 2010, cînd am părăsit primul PLDM-ul, în care toţi dădeau năvală şi doar eu uitam de el, pios îngropîndu-l în mine, toate ziarele ce apăreau şi mai apar pe hîrtie m-au interzis pentru că nu dorea nici unul, din cauza mea,  să destrame pînza de păianjen a Alianţei pentru Integrare Europeană-1.

Atunci eram descumpănit. Eram fără aer.

Şi într-o zi prietenul meu, cu adevărat genial, A. B., m-a iluminat.

A zis că n-ar strica să-mi deschid un blog, să-l plasez undeva, mai la vedere, şi să scriu.

Habar n-aveam ce e aia: blog, adică tot un fel de fereastră!

Şi propunerea salvatoare a lui A.B. a fost una fantastică!

De atunci m-am trezit cu multe oferte din Chișinău, Bucureşti, Canada, Franţa, SUA etc., n-am refuzat nici una și vocea cuvîntului meu, datorită puterii magnifice a internetului, răsună pe tot mapamondul.

Dar blogurile sunt bloguri, iar cărţile tipărite pe hîrtie sunt, totuşi, cărți.

Poate un pic demodat fenomenul, poate un pic pe cale de dispariție, dar n-am ce-mi face — sunt vetust şi mîinile mi se întind aproape mecanic spre bibliotecă, acolo unde mă aşteaptă vecinul Eminescu, neamul Blaga, strămoşul Homer şi nu numai ei…

Editînd pînă în prezent circa 40 de cărți, în Moldova, România şi Canada, am căutat  diferite căi spre inima Dvs, căi pe unde  mi-aş  putea duce şi volumele.

La o asociaţie de distribuire a cărţii, condusă de un deputat liberal şi, probabil, democrat în visele sale, mi s-a spus că sunt de acord, să le las nişte mostre (duduița a zis: monstre!) şi să revin în 3 zile.

I-am lăsat un volum de pamflete incendiare și poeme-manifest.

La revenire, o găsii tristă.

Mi-a spus că, din păcate, şefii nu au acceptat cartea mea, fiindcă nu se încadrează în “conceptul managerial şi de marketing al Asociaţiei”.

La o altă asociaţie de distribuire a cărţii mi s-au acceptat cîte 10 cărți din 3 titluri prezentate.

Trece o săptămînă şi intrînd în librăriile asociaţiei nu găsesc nici cu lupa vreuna din ele.

Mi se dau garanții că în 3 zile  vor repara greşeala.

Într-adevăr, peste trei zile erau, doar că nu la vitrină, ci într-un  sertar de la subsolul întregului eşalon cu cărți.

Tot acolo dau şi de o carte de pamflete mai veche de-a mea, care de 9 ani nu mai trebuia să fie prin librării…

Cînd au zărit-o, vînzătoarele mai n-au murit de frică și, zmuncindu-mi-o din mînă, au zburat pe aripile ei, ca  un vulture, spre directorul lor.

Acesta îmi  spune că la ei regula e ca cititorul să întrebe dacă au un autor sau altul în vînzare și doar la asemenea întrebări ei pot deschide sertarul  cu…surprize ascunse sub 7 zăvoare.

O altă asociaţie care comercializează  mai mult ţigări, sucuri și condoame cu miros de vanilie şi coacăză neagră decît cărţi şi este în relaţii directe de afaceri cu Everestul guvernului vostru mi-a spus franc de ziua lui Eminescu să nu-mi fac nici o iluzie referitor la cărţile mele, fiindcă el, şeful acesteia, nu vrea să rămînă  şomer din cauza numelui meu!

Şi uite aşa, stimatul şi suveranul meu cititor, am ajuns să-mi burduşesc casa cu cărţile pe care NU VREA nimeni să le accepte spre realizare!

Magazinele abundă în literatură pornografică de pîrîie tejghelele, dar  izvodirile mele nu au ordin de mai sus ca să fie acceptate şi ele, printre manualele de făcut sex pentru cei mici, printre studiile de Kamasutra şi alte pozne tipografice purtînd girul unor edituri nobile de… cartier.

Dar mare minune se-ntîmpla, dragii mei dragi!

Ieri, tot genialul meu prieten A.B., cel cu ideea splendidă a primului meu  blog de la 2010, îmi spune că nu-i nimic pierdut, pentru că știe el un magazin fain  de cărți pe internet, unde aș putea SĂ MĂ VÎND ON-LINE cu  nemărginită plăcere!

Da? — l-am întrebat, ca un Toma Necredinciosul al mileniului trei.

Și-acum, că mi-am descărcat cărțile neînfricate (băiatul meu de 6 ani le zice: invincibile!) în poarta librăriei Bestseller.md mă simt ca sub un pom înflorit, unde vin oamenii să ia din Lumina Adevărului şi din învățăturile Sale.

„Alegeți Adevărul și El vă va face Liberi!”, zice și Ion Bargan, inițiatorul acestui ales proiect, un fel de stup, plin cu miere, care-și așteaptă cititorii cu bani puțini să vină și să ia din bucuria cetitului cărților, din Harul și din Înțelepciunea cîtă ne-a fost dată s-o avem și s-o lăsăm lumii spre moștenire.

Grăbiți-vă, oameni buni!

De azi  MĂ VÎND ON-LINE la preţuri accesibile în librăria celor mai de success cărţi autohtone și de peste hotare.

MĂ VÎND ON-LINE pe bestseller.md.

Vă rog să intraţi acum şi aici… Şi să mă luaţi acasă! (click pe carte pentru a merge în magazin)

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole