Lupu l-a “ucis” pe Năstase, iar Maia “i-a tras glontele de control”!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

“Istorioara politică” pe nume Andrei Năstase a luat sfîrșit. Și nu atunci cînd au fost făcute publice datele despre proprietățile lui de milioane din Moldova, Germania sau Spania, nici atunci cînd mamă-sa a aflat că este folosită la spălarea de bani, și nici chiar atunci cînd, „aburit” de sondaje dubioase, a fost obligat de Maia Sandu să cedeze locul de candidat la președinție.

Andrei Năstase a “luat sfîrșit” în momentul în care Maia Sandu a fost susținută de Marian Lupu, care a cedat locul în cursă, ba chiar a și susținut-o.

Din acest moment, Maia deja se crede președinte și la fiecare ieșire la presă vorbește cu vocea tremurîndă în nerăbdarea de a ajunge în fotoliul moale. Și, în lipsa contracandidaților pe partea dreaptă, ea nu mai are nevoie de Andrei Năstase și oamenii acestuia. Ba mai mult! Andrei Năstase și oamenii isterici ai acestuia doar o încurcă pe Maia și îi sperie “de moarte” electoratul moderat.

Maia Sandu, în aceste condiții, e prima cointeresată ca să folosească orice motiv ca să-l îndepărteze de la “tron” pe Andrei Năstase și extremiștii acestuia chiar și pînă în ziua alegerilor. Astfel, Maia are șanse maxime să consolideze voturile oferite de PDM. Cu Andrei Năstase alături, nici cei de la PDM și nici cei de la alte partied nu vor merge cu Maia. Și numărul acestor voturi e de cîteva ori mai mare decît ce poate propune Năstase.

De fapt, dispoziția urmașilor lui Năstase e contrar opusă martorilor Maiei. În timp ce primii continua să împroaște cu venin pe rețelele de socializare, ceilalți chicotesc că au obținut tot fără a îngheța la proteste pe Piața Marii Adunări Naționale sau în marșurile pe la proprietățile lui Plahotniuc. Ba mai mult! Au primit propriul candidat și retragerea unui concurrent puternic, pe un talger chiar de la Andrei Năstase.

“Bancul politic” Andrei Năstase a plecat în neființă. Extremiștii nu vor merge nici cu el și nici cu Maia. Lingăii vor merge la Maia fără a se uita, în urmă, spre Năstase. Iar ceilalți, vor scuipa și se vor apuca de lucru.

Adio Andrei Năstase! A(i) fost vesel!

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole