Lupta pentru ciolanul politic

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Amuia e bine că putem să spunem şi noi în final acum, fără să mai spunem acum, ca să credem că avem ceva cu vreo anumită formaţine politică. Dar partea bună e că mie mi-a plăcut foarte mult sinceritatea gratuită a oamenilor de aici.

Cu alte cuvinte, întrebi pe cineva: Ce faci?
Şi persoana respectivă se apucă să spună: pai am fost în vale am băut la cârciumă, m-am bătut cu Nicu a lui Ion, acuma mă duc în deal să fur din casa aia, ştii tu a lui boiercul cela, după care mă duc acasă să dorm.

Nu a răspuns nimeni doar bine, ca să încheie discuţia sau ca să aştepte o întrebare ajutătoare în care să vadă cum spune o minciună. A spus adevărul direct.

Aşa e şi în politică. A dat o formaţiune politică mail zilele astea în care spunea că ei caută un candidat pentru ceva, prezidenţiale cred.
Dar eu am citit altfel mailul ala. Şi l-am citit aşa:

Din campania electorală se fac bani. Mergem la unii şi la alţii cu mâna întinsă, le promitem că facem una şi alta, cum am făcut la alegerile trecute, cerem bani să mai facem o casă sau nişte vacanţe. Dacă câştigăm, foarte bine o să avem foarte multe de câştigat.
Dacă nu câştigăm, nu-i problemă, ne distrăm de banii ăştia câtva timp. Dar avem o problemă. Nu avem un candidat. Oamenii nu ne mai dau nouă bani pentru că eu am candidat deja, ăsta are râsul ăla, celalalt nu e de acord cu doctrina de partid şi aşa mai departe.
Deci oameni buni, hai să găsim o soluţie să găsim un fraier pe post de candidat şi noi să profităm de pe urma lui.
Poporul? Care popor? Noi suntem poporul, nouă să ne fie bine.

Aşa văd eu comunicatul ala. De fapt, despre cât de fragmentaţi şi inexistenţi suntem, imediat.

Comentarii