Lupta cu marea corupție continuă !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În Țara Moldovei e la modă să vedem ce dorim, nu ceea ce avem defapt. Este și cazul prim-ministrului Filat care vrea demisia șefului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, pentru că acesta s-a apucat în sfîrșit de capul celor corupți, adică de capul lor, a celor din guvern.

Ieri, șeful CNA, a fost numit persoană non-grată la guvern. Victor Bodiu, secretarul general al Guvernului, a dat indicații Serviciului de Protecție și Pază de Stat să nu permită accesul lui Chetraru sau al altor colaboratori ai CNA în sediul Guvernului. Pentru ca nu cumva ofițerii anticorupție să verifice și alte birouri și găsesc cîteva mii de dolari, euro, lei… de pe la nunți sau cumătrii.

În loc ca prim-ministrul Vlad Filat să salute acțiunile CNA, să le susțină, pentru că de mulți ani se tot vorbește despre marea corupție, dar pînă în prezent mai nimic nu s-a mișcat, Filat este indignat și critică organele de drept în baza unor speculații, că ar face jocuri politice. În loc ca PLDM să ceară demisia şefului Fiscului, Nicolae Vicol, fracțiunea PLDM exprimă vot de neîncredere conducerii CNA.

De ce în cazul lui Vicol sau  Negruță, împotriva cărora sunt probe concrete că au încălcat grav legislația Republicii Moldova, am auzit și convorbirile telefonice care confirmă acest lucru, membrii PLDM tac ca muți, sau încearcă să se apere, dar acuză pe Chetraru, împotriva căruia sunt doar speculații și presupuneri.

Dacă în prioritățile PLDM, se mai regăsește „Moldova fără sărăcie” , atunci ar trebui să înceteze cu presiunea politică asupra organelor de drept, să-i condamne pe cei corupți, idiferent de culoarea politică. Sau să recunoască că au venit la guvernare pentru mașini beton și case de milioane.

P.S.
Da Kolea ? ))

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole