Lupii nu mai umblă-n haite se adună prin partide… de stânga

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Reforma nu poate exista pentru comuniști. Au recunoscut-o toți care au plecat sau au fost zburați din PCRM. Același discurs l-a avut și deputatul comunist Sergiu Sârbu. Zece ani lângă un om ca Voronin te transformă în mancurt.

Dar oare aruncarea carnetului de partid și organizarea unei conferințe de presă îți schimbă radical valorile și viziunile? Oare schimbarea secerii și a ciocanului pe o steluță în cinci colțuri sau poate alt simbol poate oferi cuiva demnitate? Deloc! Cei care au făcut parte din rândurile comuniștilor ajung în cel mai bun caz hiene care mușcă la comandă. De la urmașii lui Lenin și Stalin nu mă aștept la demnitate.

Așteptările sunt de la Mihai Ghimpu căruia i-a murit fratele în lupta pentru libertate și democrație. De unde atâta cinism și ce fel de ofertă îi face Mihai Ghimpu lui Sârbu, chiar și cu titlu de glumă? Eu încă aștept replica lui Chirtoacă la adresa șefului său de partid.

Evident, comunismul Sârbu va încasa cu nerăbdare milionul platohniucist și va adera la partidul în care i se va ordona. După ce a fost obișnuit 8 ani la țâța guvernării înțeleg că ultimii trei n-au fost tocmai ușori, dar oare de greutăți trebuie să-i întrebăm pe parlamentari? Când își vor întoarce aceștia fața spre oameni, spre cetățeni, nu spre „juristul” PCRM. Cât mai valorează cuvintele lui Sirioja dacă mai ieri îl adula pe Voronin iar mâine s-ar putea să-i pupe mana liberalului Ghimpu sau Popa. Care e diferența dintre Iurie Roșca care și-a trădat alegătorii în 2005 și Sirioja din PCRM?

Când a fost Sârbu sincer?

continuare pe dancaranfil.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii