Lupii cu blană de oaie. De ce Partidul DA spune că protetele sunt organizate de societatea civilă?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Organizatorii manifestațiilor de duminică, ce au degenerat în violențe, au mințit oamenii atunci când au declarant că protestele sunt organizate de o platformă civică, în timp ce, în realitate, de asta s-a ocupat un partid cu acte în regulă – Partidul Demnitate și Adevăr. Nu este constatrea mea, ci a diferitor activiști, care reprezintă societatea civilă, invitați, aseară, în emisiunea Politica de la TV 7.

„Nu există o corectitudine. Trebuie să vă decideți – sau partid sau platformă civică. Problema este în corectitudinea, de aceasta se micșorează numărul de protestatari pentru că nu este corectitudine”, a declarat cunoscuta activistă civică Mariana Kalughin. Problema este că afișarea adevăraților comanditari și executori ai protestelor sperie lumea. Imaginți-Vă câți oameni ar fi ieșit în stradă dacă știiau că protestul este plătit de un condamnat, cum este Victor Țopa și executat de finul lui, Andrei Năstase, care acum este și lider de partid.

Pun pariu că majoritatea dintre cei trei sau cinci mii de protestari nu știau că de fapt nu fac decât să participle la Campania de lansare a partidului DA. Au fost folosiți pe post de décor pentru a mima mușchii unei noi forte politice.

În același context, Mariana Kalughin a criticat și decizia partidului de a conduce protestarii pre casa și biroul lui Plahotniuc. Asta în condițiile în care, în octombrie, când ultima data Năstașii au codus mulțimea către clădirea de pe strada Cantemir, aceștia nu au putut ține în frâu protestarii violenți. Luând n calcul precedentul, putem crede că asta s-a dorit – violențe. Oare credeți că lipsa lui Andrei Năstase în timpul violențelor a fost o întâmplare? Știa ce urmează și plecat engezește ca să le spună anchetatorilor că nu știe nimic, întrucât nu era la fața locului. Și-au dorit provocarea forțelor de ordine. Se rugau să ia câteva bate în cap pentru a se victimiza. Deși e atât de banal să afirmi că ai fost lovit de polițiști, în tim ce tu singur încerci să rupi un cordon. Deci, tu ataci, ei stau pe loc.

Evident că nimeni nu recunoaște acest lucru. Andrei Năstase minte de încgheață apele. Ieri, de exemplu, fiind în emesiune la Jurnal TV, unde el dictează politica editorială, a declarant că la protestul de duminica trecută, nu au fost puse la cale violențe. Mai mult, politicianul a declarat că toți combatanții, care au participat la manifestaţie, erau îmbrăcați civil. Imaginile filmate la demonstraţie arată însă contrariul.

protest_pamn8_01666000

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole