Lui Mihail Formuzal să i se retragă cetățenia RM

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Săptămâna trecută am fost în Ucraina de Vest. Mulți dintre locuitorii acelor tărâmuri muntenești nu prea cunosc limba rusă. Iar o parte dintre ei, chiar dacă o cunosc, preferă să răspundă, cu mândrie în voce, în limba ucraineană. I-am admirat! Oamenii de la munte sunt oameni cu demnitate.

Atunci mi-am amintit de scursurile noastre din parlament, din guvern, din PCRM, din Găgăuzia, de dodoniști… Indivizi care își vând nu doar limba, ci și părinții, și frații, și pământurile. Tot ele, aceste scursuri, vor renunța și la Semnarea Acordului de Asociere cu UE din a doua jumătate a acestui an, vânzându-ne în întregime Rusiei. Vor reuși să facă ceea ce nu a apucat să facă Voronin – să pună RM pe butuci, s-o dăruiască în întregime Federației Ruse. Victor Ianukovici, marele vânzător al Ucrainei, poate fi identificat în mințile și în inimile fiecărui politician basarabean. Suntem un stat mic, dar cu pușlamale multe.

Niște avortoni scârboși.

Comportamentul lipsit de bărbăție, de curaj al politicienilor de la Chișinău vizavi de referendumul din Găgăuzia, mi-a confirmat încă o dată temerile că statul nostru este împins intenționat, ca un preș, sub tălpile Rusiei.

Comunistul incurabil Victor Stepaniuc a spus în cadrul Cabinetului din Umbră condus de Val Butnaru din 23 ianuarie 2014 că referendumul din Găgăuzia este ilegal. „Găgăuzii sunt bravo dar nu au dreptul.” Iar Mihail Formuzal, Bașcanul UTA Găgăuzia a declarat că  „Populația își dorește acest referendum. Acest lucru va contribui la consolidarea statalității RM.” De fapt, Formuzalii noștri încearcă să provoace ura celor câțiva găgăuzi din sudul Republicii Moldova, rusificați până la unul, față de populația majoritară. Ei vor să destabilizeze situația social-politică din țară, ei fac jocul Moscovei, vor să frăgezească stabilitatea de pe pământurile noastre pentru a stopa parcursul european al RM. Găgăuzii dau cu piciorul în bunătatea noastră, lovesc în adevăratul stăpân al acestui ținut.

Dacă am avea parte de un președinte al statului cu coloană vertebrală, de un Prim Ministru (Plim Ministlu) curajos, de un președinte al parlamentului brav, ei ar fi cerut din start retragerea cetățeniei RM lui Mihail Formuzal, să nu mai aibă niciun drept în acest stat care îl găzduiește, care îi servește de casă și masă. Să se ducă dracului la Moscova și să nu i se permită revenirea pe aceste pământuri niciodată. Să scăpăm de o lichea care desconsideră și calcă în picioare băștinașii acestui pământ.

Dar toți tac, sau dacă vorbesc, o fac ca niște fete sfioase, fricoase, virgine.

Unde este demnitatea cetățeanului nostru, care să se comporte ca un adevărat stăpân al acestor pământuri? Care, dacă ar striga o dată, toți veneticii pe care îi găzduim să-și plece capetele și să-și închidă gurile lor spurcate? Să ne respecte, să ne învețe limba, să respecte legile acestui stat etc.

Comentarii