Lui Iurie Leancă nu îi place Unionismul României dar adoră Separatismul Rusiei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Lui Iurie Leancă nu îi place Unionismul României dar adoră Separatismul Rusiei.

Așa putem înțelege din faptul că el a considerat că declarațiile lui Traian Băsescu fac rău statalității Republicii Moldova, în timp ce ocupația fizică a teritoriului nu constituie nici o problemă.

Ba mai mult, Rusia amenință acum, prin ambasadorul pe care îl are la Chișinău, nu doar cu separarea regiunii Transnistrene, lucru realizat de-facto, dar și cu Găgăuzia și zona Bălți.

La acest  avertisment Traian Băsescu vine cu o propunere de susținere și chiar de moderare a unei posibile intervenții armate a Rusiei, iar supărat este tot Iurie Leancă. Reacțiile la separatism încep acum să vină direct de la București, în condițiile în care România a înțeles că de fapt peste trei milioane de români se află acum pe un teritoriu practic ocupat.

În condițiile în care Republica Moldova este condusă tot de agenți crescuți la Moscova, România se vede obligată să intervină în favoarea românilor  și să dea replică reprezentanților statului rus.

De fapt problema principală a lui Iurie Leancă nu o reprezintă securitatea și bunăstarea cetățenilor, în marea lor majoritate etnici români, ci modul în care poate menține un sistem mafiot la conducerea celui de al doilea stat românesc.

Haideți să fim sinceri cu toții: Republica Moldova a rămas singurul stat din spațiul post-sovietic care s-a aflat sub continuă  ocupație. Că a fost militară sau s-a realizat prin intermediul păpușilor puse să  conducă din sediul Guvernului,  tot ocupație se numește.

Oamenii aceștia, că se numesc Filat, Leancă, Voronin, Dodon sau Lupu, tot de la mama Rusie se trag. Rolul lor este de a împiedica Republica Moldova să o ia pe drumul cel bun, chiar dacă trebuie să mimeze că vor să meargă pe el.

România a știut că politicienii de la Kiev au de gând să deturneze traseul european al Ucrainei. Acum  se știe prea bine la București că la momentul potrivit cei care se află în scaun la Chișinău vor face același lucru și tot la comanda Moscovei.

De altfel se vede care ar fi singurul politician care cu adevărat vrea să ajute pe moldoveni și Republica Moldova- Nicolae Timofti. Doar el a reacționat la declarațiile de incitare la separatism venite din partea ambasadorului Rusiei la Chișinău.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole