Listele pârâcioasei Maia

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De ziua presei ce credeți că a făcut Maia? Păi, ce poate să facă Maia? A mai produs o listă, asta a făcut Maia. Atât o duce mintea pe Maia. Să confecționeze liste.

Nu o incursiune adecvată în ceea ce privește starea presei din R. Moldova, un apel măcar formal cu privire la primenirea mass-media, nimic. Iar la o referire privind agresiunea propagandei ruse în Moldova, nici nu pretind, căci Maia este produsul acesteia și, mai nou, are afaceri politice cu Moscova.

A scrie tot felul de liste cu pârâciuni a devenit un mod de manifestare politică a Maiei și a zevzecilor aciuați pe lângă ea. Am nimerit și eu la un moment dat pe una din acele liste.

Să spui că listele sunt expresia neputinței intelectuale a Maiei și a clăpăugilor din proximitatea neghioabei amazoane, înseamnă să nu spui prea multe.

Listele Maiei înseamnă mai mult decât lipsă de capacitate, listele Maiei înseamnă și expresia mentalității de lichea.

Pentru că suntem exact în momentele în care trebuie să reconstituim istoria, mi-am amintit că bunicii și străbunicii mei au fost puși și ei pe niște liste. Liste cu persoane care trebuiau să fie deportate.

Bunicul pe linia maternă n-a scăpat și a fost ridicat și dus în Siberia pentru șapte ani de muncă în mină, sub pământ. Străbunicul meu, bunicul lui taică-miu, s-a salvat fugind pe dealurile satelor vecine, fapt datorat bunăvoinței unor oameni care l-au avertizat.

Deci au fost niște liste, iar listele nu le-a întocmit Stalin personal, cu mâna și cu stiloul lui, ci indivizi care au putut să scrie delațiuni în cunoștință de cauză, cu nume, prenume, stare familială și cu averea contabilizată.

De regulă, delatorii erau recrutați din rândul sătenilor, adică dintre cei pe care îi vedeai pe stradă și le spuneai bună ziua, fără a-i bănui că sunt în stare să te pârască. Așa e și Maia. Se chinuie să păstreze aparența unei persoane respectabile de ochii lumii, însă faptele o dezgolesc până acolo unde se vede esența.

Urmărind comportamentul Maiei, pot să afirm fără a ezita că este unul tipic pentru genul care ușor semnează delațiuni. Și dacă cineva vrea să pară contrariat de această afirmație, amintesc doar că Maia și-a început cariera de funcționar sub conducerea lui Dodon, exact în perioada guvernării comuniste de tristă amintire, iar după o escală la o instituție internațională este numită de Filat ministru în guvernul său, la fel, de tristă faimă.

Traseul Maiei spre politică merită o analiză aparte, căci mi se pare ciudat să poți de la un Dodon comunist să ajungi la un Filat preocupat cu îndepărtarea din partid a liderilor care au pus pe picioare PLDM-ul. Ar fi interesant să aflăm cum i-a venit lui Filat ideea de a racola în camarila sa de nu știu de unde și pe o nu știu care Maia? Asta rămâne pentru altă ocazie, nu filierele și complicitățile interesează de această dată.

De data aceasta ne interesează să constatăm că stilul Maiei de a opera cu liste, de a folosi pâra, delațiunea și turnătoria ca formă de acțiune politică, reflectă profilul moral infect al unei persoane fără scrupule și capabilă să apeleze la cele mai abjecte mijloace pentru a-și atinge scopurile.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii