Lista partizanilor de la Chișinău!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

* Imaginea reprezentativă nu relevă în totalitate conținutul articolului, dar confirmă participarea activă a așa numitei ”prese libere” la acțiuni politice.

Dacă-i tot azi ziua listelor datorită publicării de către Trezoreria SUA a numelor persoanelor lui Putin, începând cu oligarhi și terminând cu funcționari cu miliarde (în total 210), zic să analizăm și noi o listă interesantă de ong-uri (a se citi partizani) de la Chișinău. Vă reamintiți gălăgia ridicată de opoziție privitor la Legea decriminalizării infracțiunilor economice? Și de data aceasta au dat-o-n bară independenții opoziționari cu tot cu presa și ong-urile lor.  Încă atunci ministrul Cebotari i-a îndemnat să citească legea înainte de a face știri, dar ”deștepții” au preferat să facă în continuare tam tam că ditămai o să scape cei care au furat meleardul! (vezi aici)!!!

Astăzi deja ministrul justiției Alexandru Tănase în conferința de presă săptămânală a declarat:

”A fost una dintre surprizele plăcute când am ajuns la Ministerul Justiției. Până atunci, am judecat după ce am citit din presă – că Guvernul vrea să elibereze de răspundere oamenii care au furat miliardul. Când am ajuns la minister, mare mi-a fost mirarea că nu am găsit nicio infracțiune legată de sistemul bancar. De fapt, el (proiectul de lege – n.r.) viza evaziunea fiscală si anumite infracțiuni legate de introducerea și tranzitatea mărfurilor pe teritoriul R. Moldova. Mai existau infracțiuni ecologice, dar s-a renunțat. (…) A fost o denaturare totală a sensului acestui proiect”, a declarat astăzi ministrul Justiției”.  (integral aici)

Despre incorectitudinea acestor ong-uri  si presei afiliate politic, autoproclamați monopoliști ai adevărului (care trebuie să-și ceară iertare de la cetățeni!!!) s-a scris mult. Îmi pare rău că în Moldova încă nu sunt dezvoltate mecanismele de sesizare și sancționare pentru dezinformare în scopuri politice a unor subiecte, cât de important n-ar fi. Ca să fie mai clar, în Moldova există peste 7000 de ONG-uri, deci societatea civilă nu este constituită doar de ăștia prezentați mai jos, doar că nu toate au acces/abonament la jurnal, protv, tv8 și portale de știri ca unimedia cumpărată de Filat cândva.

Și de ce zic că sunt afiliați politic? Măcar pentru faptul că o bunp parte din cei care reprezintă aceste ong-uri au fost observați în mod repetat pe la protestele Maiei Sandu și Platformei. Aceste ong-uri sar în apărarea propagandiștilor Kremlinului, se revoltă dacă cineva de la publika (spre exemplu) face o gafă, dar nu mișcă nici un deget când clovnii de la jurnalTV numesc un locuitorii unui oraș întreg ”oi și zoinițe”, sau când aceeași clovni au făcut pamflet pe seama decesului la servici (incendiul de pe uzinelor) a unui pompier familia căruia a primit ajutor material de la Vlad Plahotniuc, și la fel tac când jurnaliștii de la TV8 interoghează copilul de 8 ani al Silviei Radu.

Concluziile vă aparțin!

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii