Lista celor 7 diferențe dintre Filat și Chirtoacă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În aceste momente de luptă politică, înainte de alegerile parlamentare, observ că se intensifică atacurile PLDM împotriva liderilor Partidului Liberal. Am scris anterior despre Planul lui Filat privind distrugerea PL, precum și despre parte negativă în această luptă.

Ieri Filat a spus la N4 noi ”cuvinte” curajoase împotriva lui Dorin Chirtoacă – lider politic care va prelua probabil conducerea PL în timpul cel mai apropiat.

Filat susține că PLDM nu-l mai face pe Chirtoacă primar și în mandatul 3. De dimineață am avut o replică în acest sens și chiar o repet aici: ”PLDM nu l-a făcut niciodată primar pe Chirtoacă. Candidatul slab al acestui partid a făcut în așa fel încât tânărul liberal să mai ia un mandat!”.

Afirmațiile lui Filat împotriva lui Chirtoacă a trezit o nemulțumire pentru mine și chiar m-a făcut să fac o listă a celor șapte diferențe dintre liderul PLDM și cel de la PL.

Sincronizând evenimentele și situația politică din Moldova, am ajuns la următoarele:

  1. Dorin Chirtoacă nu apare în interceptări legate de trafic de influență și corupție:
  2. Dorin Chirtoacă niciodată nu a fost de acord să fie un vot comun PL+PCRM în Parlamentul Republicii Moldova;
  3. Dorin Chirtoană nu a trădat electoratul și partenerii politici;
  4. Dorin Chirtoacă nu a distrus Alianța de guvernare la 13 februarie 2013, ora 13;
  5. Dorin Chirtoacă nu se ține de funcție. El a fost ales de popor, nu în urma negocierilor pe sub masă;
  6. Dorin Chirtoacă nu-și finanțează activitatea din banii acumulat de la FISC și Vamă; și, cel mai interesant,
  7. Dorin Chirtoacă nu are media plătită ca Filat, dar are rating mai mare!

Să luăm pe rând:

Unu. Ne amintim cu toții că Vlad Filat a apărut, ca un loser, interceptat în timp ce dădea ordine celor de la FISC cum să procedeze cu un anumit agent economic. Din audio am înțeles cu toții că a fost trafic de influență și chiar elemente de corupție. Putea să spună cineva că suntem surzi sau că nu am înțeles corect, dar să nu uităm de Decizia Curții Constituționale care i-a interzis lui Filat să mai ocupe posturi de conducere în stat anume pentru cele ce am auzit noi cu toții.

Ați auzit așa ceva despre Chirtoacă? Nu!

Doi. PL, din care face și Chirtoacă, niciodată nu a fost pentru o alianță cu PCRM în Parlamentul Republicii Moldova. Ce a făcut PLDM? Țineți minte? A votat cu zâmbetul pe față mai multe pachete de legi și chiar a cochetat cu aceștia după demisia lui Filat, fiind aproape gata să facă o alianță comună.

Teri. Ce a spus Chirtoacă electoratului său în campania din 2010 și nu s-a ținut de cuvânt până acum? PL atunci cerea voturi ca să ducă Moldova în UE, dar nu l-a primit, fapt pentru care azi nu puteți cere de la ei o dare de seamă de ce încă nu suntem membri sau de ce încă nu suntem asociați.

Să ne amintim ce a promis, în primul rând, cei de la PLDM, în frunte cu Vlad Filat (demis pentru corupție). Filat a făcut multă zarvă și bannere că Moldova va fi fără PCRM și fără Voronin. Alo! PCRM încă este, Voronin încă se zbate și se vrea într-o Uniune, dar încă nu spune în care.

Pentru noi, tinerii, ne-a promis mediu de afaceri bun, fără corupție, fără birocrație și tot așa mai departe. Am primit ceva? Nu!

Patru. Nici nu știu dacă este cineva în Moldova care nu cunoaște despre ruptul Alianței de către Filat la 13 februarie 2013, ora 13. Filat a demonstrat atunci că se ține de scaun și a crezut că rămâne acolo în continuare, dar nu a fost să fie.

A rupt Chirtoacă acea alianță sau alta? Nu!

Cinci. Filat a ajuns în funcția de premier în urma unor negocieri politice, cu cedări de funcții și multă dispută. În comparație cu Chirtoacă, Filat nu a fost ales de popor, dar de un grup de politicieni, care nu ne reprezintă. Dorin Chirtoacă a fost ales prin alegeri, prin vot direct și prin confruntare cu ceilalți concurenți. Dorin Chirtoacă poate obține și în continuare multe voturi fără ajutorul PLDM, pe când Filat are nevoie de voturi să obțină aceleași puncte procentuale pe care le-a avut în campania trecută.

Șase. Dorin Chirtoacă nu donează terenuri de joacă calculatoare și case, pentru că el nu mulge FISC-ul și Vama, pe când Filat… știți voi.

Șapte. Acest punct cred că este cel mai important, pentru că Filat e sub Chirtoacă la sondajele reale, iar la cere comandate este uneori și mai sus și decât Leancă. E clar și nici nu trebuie să discutăm asupra acestei teme cine desenează punctele de rating. Aici să ne amintim și despre reportajele plătite la ProTV în care Filat este arătat ca un Dzeu au poporului, înainte de știrile de la ora 20.00. Pe Chirtoacă niciodată nu l-am văzut să cerșească imagine, dar în sondajele reale văd că are mai multă decât Filat.

Nu m-am transformat în apărătorul lui Chirtoacă, dar cred că Filat nu este persoana care poate să-l judece!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii