Libertatea presei şi buza umflată a comuniştilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

“De când comuniştii sunt interesaţi ce se face în ţară… li s-a sculat să facă sedinţă extraordinară, dar câte şedinţe au boicotat ei… şi acum vor să facă dreptate???” se exprimă cu indignare un comentator la anunţul de astăzi al coaliţiei de la guvernare.

Într-adevăr, comentatorul are dreptate, căci în ultimii 4 ani comuniştii s-au ţinut doar de boicoturi, iar când s-a ivit vreun subiect sensibil, pe care au putut specula, imediat respectivii şi-au îndreptat portavocile, urmărind doar dividente politice.

Căci, cât ţine de libertatea presei – drept în… cot le este comuniştilor de aceasta.

S-a scris mult în ultimele zile despre faptele comuniştilor în perioada 2001-2009 vizavi de libertatea presei. Cazurile PRO TV, Antena C, Euro TV, Timpul, Ziarul de Gardă şi multe altele, vin să confirme “potenţialul” comuniştilor în aşa-zisul domeniu al valorilor democratice.

Astăzi, probabil deranjaţi de lipsa zăpezii şi a posibilităţii de schiere, comuniştii şi-au dat întâlnire în parlament, pentru a discuta “vechea” lor problemă dedicată subiectelor ce vizează mass-media, și mai exact situația în care s-au pomenit la începutul anului JurnalTV, RTR-Moldova și AccentTV.

Din fericire (pentru mine), guvernarea nu le-a permis să-şi desfăşoare show-ul, iar cetăţenii alde mine au fost scutiţi de inepţiile comuniste. Căci adevăratul scop al opoziţiei noastre harnice este unul electoral, dar nicidecum unul de apărare al presei.

Aşa că, neparticiparea coaliţiei de guvernare la şedinţa extraordinară a parlamentului i-a lăsat pe comunişti cu buza umflată, iar pe noi, cetăţenii acestei ţări, cu un somn mai liniştit la noapte.

P.S. Omul îşi pierde libertatea când îşi pierde respectul de sine. (Ion Cristofor)

Nu uitaţi să votaţi

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole