”Libertate” nu înseamnă obiectivitate.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Информация к размышлению.

”Presa liberă” au sărit extrem de arși la fund după ce Vlad Plahotniuc a anunțaț că o să fie făcut câte un drum asfaltat în fiecare sat. Astăzi abia s-au anunțat primele licitații, dar blogurile și portalurile de știri strigă în gura mare că încă nu a fost reparat nici un drum. De parcă 1200 de km de drum se pot face peste noapte și nu ar exista nici o procedură care necesită ceva timp.

Că este sau nu populism electoral o să putem judeca la expirarea termenului, adică cam prin iarnă.  Aici merită însă să dau dreptate la unele momente, precum că într-adevăr lucrul acesta putea fi făcut demult și nici să nu poată fi folosit de cineva în campanii electorale. Dar, doamna Elena în stilul de obișnuit al presei ”libere” (BEM/PLDM) îndreaptă toate fusele spre Partidul Democrat. De parcă nici nu este jurnalist cu experiență de 15 ani, și de parcă n-a fost Filat prin studioul domniei sale, și în general de parcă PLDM-iștii care controlau toată economia Republicii Moldova pe când se vota bugetul la sfârșit de an n-ar fi avut nici o vină că din 2009 până astăzi nu s-a schimbat aproape nimic în țară. Dar vă asigur că doamna Elena n-o să uite să victimizeze următorul primăraș la ușa căruia o sa bată CNA-ul invocând că o fi persecutat politic. Trebuiau persecutați toți din moment ce obligau să fie toate acoperișurile de culoare VERDE! Iată ce cred eu.  Apropo, d-na scrie că ar fi corect ca primăriilor să li se aloce direct bani pentru drumuri. Apoi iată – s-a votat în 2017 când doamna era încă jurnalist la Unimedia, dar era posibil ocupată cu altceva.

Încă una.

Eu nu susțin că arta trebuie să fie încurcată cu politicul, dar avem ce avem. Și doamnă Elena din nou uită să includă în ”bocetul” tras pe blog despre Cătălin Josan și Pasha Parfeni, care umblau în maiouri ”nuplaha” pe la proteste și ce manifestații mai facea opoziție de stradă strigând în gura mare că ei ”sunt poporul”. Dar doamna jurnalist cu experiență de 15 ani și pe semne cel mai bun bloger din 2017  în viziunea altor ”liberi” din nou uită de obiectivitate și echidistanță.

Și încă una, cea mai dureroasă cred eu.

Oare nu ”al lor” Vlad Filat după evenimentele din 7 aprilie umbla cu o mapă cât dânsul de mare care conținea ilegalitățile lui Voronin? De câte ori a fost întrebat Filat de domna Elena ce-i cu acel dosar, cât de departe a mers domna Elena jurnalist cu experiență de 15 ani că să afle și să ofere cetățenilor adevărul? Poate l-a întrebat vreodată, de formă… că se termina cariera de jurnalist dacă punea presiune pe șefu.

P.S. Sunt absolut sigur că poze cu noroi prin sate o să apară și după construcția celor 1200 km de drum, că nu-ți ajung nici bani și nici 1-2 ani ca să repari și să construiești toate drumurile. Și nu știu cum pe voi, dar eu urăsc când îi văd pe unii (care știm pentru cine și cât a lucrat) că o fac pe virginele politice.  Și încă ceva – Nu există ”presă liberă” în Moldova. Cu cât mai devreme o so înțelegeți și o să vă mișcați singurei pentru a fi informați cu atât mai bine pentru voi.

Ca de obicei, concluziile vă aparțin.

Pace.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0