Libertate față de cine cere presa care și așa se declară Liberă?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Într-un fel încep să mă obișnuiesc cu circul politic din Moldova la care participă, le place sau nu, și jurnaliștii. Eu parcă îmi dau seama că cineva undeva lucrează, și pur și simplu își face lucrul că să-și facă de o bucățică de pâine, fără fanatism și intoxicare mintală. Dar cu totul altceva este când așa zișii jurnaliști și membrii societății civile, care prin definiție trebuie să fie apolitici și echidistanți,  sunt motorul de manipulare și propagandă a unor lideri politici.

Așa dar i-am văzut ieri pe ăia ”liberi” (despre care am mai scris) în fața Parlamentului Republicii Moldova cerându-și libertatea. Dar de la cine? De la Parlament? De la Candu? Poate ar fi cazul să-și ceară libertatea de la politicienii care au fost alături de dânsșii sau de la propagandista Natalia Morari? Că la sigur nu-i scoate Candu în fiecare an să protesteze. Candu le-a dat anul trecut locuri special amenajate în Parlament ca ei să poată să filmeze chiar în sala de ședințe, credeți că se duce cineva? A fost doar o băgare în seamă.

Și ca să nu spuneți că vorbesc din pod, poftim și niște poze. Mai jos este, dacă nu greșesc, secretară la tineretul PLDM.

Aici este actualul președinte al PLDM Viorel Cibotaru, purtătorul de cuvânt al PLDM Ion Terguță (cu ochelari) și Natalia Morari (da fac propagandă la TV7, TV8 deja).

Aici sunt Igor Boțan (prezent și la protestele lui Năstase, care este acuma habar n-am ce la același TV8, despre care puteți citi aici), Dumitru Alaiba (lucrează pentru Maia Sandu, fost consilier pe probleme economice al prim ministrului Filat, anume el ne spune prin 2013 ca bancile fraudate sunt ok și că presa degeaba face gălăgie, și minus un meleard), pe Natalia Morari am vazut-o, și ultima Vlada Ciobanu ( actual Centrul de Politici și Reforme cu Alaiba).

Vă dați seama, este bine că politicienii să promoveze libertatea presei ș.a.m.d, dar când era Maia Sandu în guvernul lui Voronin libertatea presei noastre era undeva pe locul 110+ la nivel mondial, acuma e pe 81. Mai bine totuși. Dar pe atunci n-avea aceste dureri de cap doamna pretins politician. Ceea ce scriam mai sus, și-a făcut Maia niște like-uri pe facebook participând la așa numitul protest.

Domnul Terguță așa și n-a fost în stare să-mi ofere un răspuns la întrebarea: care ”lucruri” li se întâmplă?

Concluziile vă aparțin, sper că v-am dat ceva de gândit, dacă nu v-am convins nici de data aceasta că presa ”liberă” e pe dracu liberă… Poate simplii jurnaliști ies în stradă ca să dea de înțeles că vor să scape de toți politrucii care le stau pe gât? Nu știu, parcă par toți fericiți, și asta-i cel mai grav. Fac căcatul absolut conștient.

Pledez și eu pentru libertatea presei, dar dacă acești inși doresc să mă filmeze când dorm și să stea lângă mine când beau ceaiul dimineața, sau merg la un picnic cu prieteni (că numai asta încă n-o fac liberii noștri) – atunci, să mă scuzați, mai puneți-vă pofta-n cui. Să o filmeze întâi pe Maia, dacă o să le permită…

Concluzionez că libertate nu le ajunge în primul rând în propriile creierașe.

Pace 😉