Legea nediscriminare vs Zubco la vânătoare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Câți dintre voi au jucat Turnul Instabil (i se mai spune Jenga)? Jocul poate dura mult, timp în care fiecare se concentrează, depune efort, încearcă să găsească elementele ce pot fi înlăturate, dar și elementele de bază, care sunt esențiale turnului. Atunci când crezi că ai cel mai înalt turn și ești foarte aproape să atingi ceea ce vroiai să atingi, e suficientă o mișcare aiurea și turnul cade. Orice mișcare inteligentă și importantă în acel moment devine uitată, irelevantă și insuficientă.

Despre vizele vizelor

Apropierea de Europa, apropierea de semnarea acordului de asociere (după care, cum se spune, ne-ar mai lua 15 ani până ne integrăm total), apropierea de excluderea vizelor nu se realizează doar prin întâlnirile oficiale pe care le vedem la televizor, sau prin vizitele lui Barroso și Merkel.Această apropiere se realizează prin lucrurile mici care se întâmplă în Moldova. Anul trecut, unul din cele mai mari impedimente pentru liberalizarea regimului de vize, după cum spunea Schuebel, era ne-adoptarea legii nediscriminare. Lege care, dacă nu era adoptată, nu oferea egalitatea oamenilor în fața legii și deci, democrația nu era așa cum se spunea că e la întâlnirile cu oficiali europeni. Mult scandal și voie bună a adus această lege, dar s-a ajuns la un compromis și legea a fost adoptată.

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii