Leancă, tot sculă ai rămas!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un ”of” al lui Leancă, necircumscris moțiunii de cenzură, denotă, fără nici un dubiu, că ghindele lui Filat se tem ca dracul de tămâie de eșec în alegerile generale din toamna anului viitor și fac tot posibilul pentru a-i scoate țapi ispășitori pe comuniști.

Mai mult, ei vor să atragă pe această cale simpatiile tinerilor, dar nu le reușește, ei fiind supărați că au fost trădați în cel mai cinic mod cu putință pe 7 aprilie.

Leancă nu știe ce înseamnă să trăiești într-un stat democratic. Într-o democrație autentică moțiunile de cenzură se țin lanț și guvernarea este chemată să răspundă, fără a se oțărî, aceasta fiind obligația ei.

Spre deosebire de factorii decizionali civilizați, Leancă a vorbit cinci minute despre nimic, învinuind comuniștii de câte-n lună și în stele.

Pe lângă faptul că nu a știut să răspund la întrebări, Leancă a făcut-o de cacao și în ceea ce privește soluționarea diferendului transnistrean.

Aici chiar nu a obținut nimic, secesioniștii fiind fermi în intenția lor de a cere recunoașterea statalității lor de către Kremlin.

Leancă, desigur, nu este la curent că Merkel, Cancelarul german, a dispus inițierea negocierilor cu mediatorii direct de către nemți, făcându-se abstracție de acordurile parafate cu R.Moldova în punctele ce se referă la găsirea soluțiilor pentru o pace durabilă în est.

Dacă am sta să așteptăm ca Parteneriatul Estic să rezolve problema vor trece nu 10, dar 100 de ani și deștepții din guvernarea de pe Bâc nu vor urni carul din loc.

Leancă degeaba se împăunează când aude replicile comuniștilor.

Câteva întrebări care vin de la Mihai Ghimpu , indică, în proporție de sută la sută, că puterea nu vrea să piardă treuca transnistreană.
Iată numai două întrebări, purtând semnătura Mihal Ghimpu:

1. De ce nu ați discutat în AIE niciodată problema transnistreană? Oare nu din cauză că aveți interese de business și nu vreți să-i supărați?

2. De ce nu cereți extrădarea militarului rus care l-a împușcat mortal pe Vadim Pisari, care conducea un autoturism pe segmentul podului de pe râul Nistru, el fiind originar din Pârâta, Dubăsari?

Însuși Leancă a spus că nu vedem UE fără soluționarea crizei transnistrene.

Atunci depunea cerere de demisie, deoarece n- a obținut liberalizarea regimului de vize.

Deci, nu vedem UE decât peste vreo 20-30 de ani, când s-ar putea să nu mai existe, judecând în baza dificultăților cu care se confruntă.

Nu este onest să nu recunoască faptul că, în comparație cu tovarășii nu au înregistrat niciun progres în extirparea rădăcinilor secesionismului.

Leancă nu a vorbit nimic despre formarea misiunii de asistență a UE la frontiera moldo-ucraineană, numită EUBAM, pe care Voronin a creat-o împreună cu omologul său, Victor Iușcenko.

Vladimir Voronin , prin ministrul de externe Andrei Stratan, a cerut la ONU înlocuirea trupelor ruse cu pacificatori civili.

Voronin a contracarat contrabanda cu stupefiante de pe ruta Marea Neagră – Marea Baltică și contrabanda cu pulpe și pește, care este aria de preocupări a contrabandistului.

Voronin a avut curajul să spună ”nu” intenției de a federaliza R.M. după ce Memorandumul Kozak a fost examinat de către experți de peste hotare.

Tragismul situației rezidă în faptul că o simplă sugestie a președintelui Timofti de a antrena SUA în securizarea R.M., precum și de a discuta direct cu rușii eliminarea consecințelor conflictului, deoarece cheia lui se află la Moscova, a provocat nemulțumirea perdanților.

Mai întâi l-a apostrofat Corman care a parazitat 7 ani în Germania în calitate de ambasador. Apoi Filat și – a manifestat ferma intenție de a discuta declarațiile lui Timofti.

Vă amintesc, cu ocazia sosirii la concert a lui Șevciuk, Filat a coborât drapelul R.M. în bernă.

Prin deplasarea la Kiev, Filat a provocat o fisură în relațiile moldo-ucrainene.

Ucraina, nu ați uitat, este mediator al conflictului și surprizele nu vor întârzia să ne ”bucure”.

În final am auzit, imediat după Vilnius, declarații tranșante, potrivit cărora Transnistria va fi recunoscută de către Federația Rusă, insistându-se ca pe teritoriul controlat de secesioniști să funcționeze legislația Kremlinului.

De ce nu se cere o declarație tranșantă a Federației Ruse ce ar infirma spusele Ninei Ștanski pe care voi o venerați și pierdeți timpul cu ea?

Leancă a trecut în revistă niște pretinse ”performanțe”.

De fapt, guvernul pe care-l conduce a adus probe concludente că va extinde enclava Kaliningrad și în partea dreaptă a Nistrului.

Privatizarea frauduloasă a BEM și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău rușilor servesc drept argumente irefutabile.

Leancă vede consecințele guvernării lor dezastruoase și încearcă să găsească o modalitate de a scăpa basma curată.

Nu ține. Împreună cu Filat și Gherman – Snegur vor răspunde pentru incapacitatea de a negocia profesionist acordurile parafate.

Iar atunci când se inițiază o dezbatere, să fie buni și să asculte, fiindcă absolut toți avem dreptul legitim să punem întrebări, iar ei să răspundă.

Nu au răspuns cum trebuie și merită un perdaf pe cinste. Ziua perdafului se apropie.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole