Leancă știe de ce alifii are nevoie frau Merkel ca să se facă bine până la Olimpiada de la Soci

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„Vila” d-nei Merkel va provoaca, desigur, zambetul oligarhilor din varful piramidei puterii de pe Bac

Evident, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Federație Ruse, nu va veni cu mâna goală la Chișinău.

În ajunul Jocurilor Olimpice de la Soci, pentru a-i convinge și pe ceilalți lideri europeni că Moscova este porumbelul păcii, șeful diplomației ruse ar putea propune o soluție durabilă pentru lichidarea diferendului transnistrean . Totodată, el i-ar putea convinge pe găgăuzi să nu se agite prea tare cu referendumul.

În legătură cu acest plebiscit, înscenat de coaliția de guvernare, se consumă multă cerneală, dar nimeni dintre guvernanți nu spune în fața camerelor de luat vederi că el este neconstituțional.

Știți de ce? Fiindcă mass media rusească, controlată de Kremlin nu specifică acest adevăr.

Dar, în sfârșit, va veni emisarul lui Putin, cu cel mai ridicat rating în R.M. ca să clameze spiritele.

Nu este pentru prima dată când țărișoara devine poligonul unor teste politice, iar noi – cobaii de laborator ai rușilor. Eu ași vrea să asistăm la următorul scenariu.

Ca să fim cât mai constructivi, în speranța că Leancă și Gherman –Snegur au măcar o dată în secol capacitatea de a sta în poziție verticală, le sugerăm, dacă tot au spus că nu există subiecte tabu în dialogul moldo-rus, să reia unul ”cu barbă”, uitat cu premeditare de către monstruoasa coaliție.

Încă in 2010 Cancelarul German a propus crearea unui mecanism de securitate, în care Uniunea Europeană şi Rusia să coopereze pentru rezolvarea conflictelor şi crizelor regionale.

Potrivit Associated Press, în declaraţia semnată pe 5 iunie la Berlin de Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Rusiei , Dmitrii Medvedev, se arată că primul conflict de care s-ar ocupa noua comisie mixtă, ruso-europeană, ar fi cel transnistrean.

Preşedintele Medvedev a spus că a discutat cu Cancelarul German şi despre posibilitatea coordonării forţelor pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

„Aceasta – a continuat Medvedev – înseamnă să revitalizăm funcţionarea actualului format 5+2 şi să folosim şi resurse noi, suplimentare, care ar putea rezulta din acest forum de securitate Rusia-Uniunea Europeană”.

Merkel a adăugat că istoria a demonstrat că actualele mecanisme nu sunt suficiente şi că discuţiile despre rezolvarea crizelor se prelungesc la nesfârşit.

Cum? În R.Moldova nu se vorbește încă despre introducerea acestui subiect pe agendă? Dar ce fac politicienii numărul unu și numărul doi – Leancă și Filat- plamaditi in laboratoarele mincinoase ale servilor puterii? vă veți revolta.

Doar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu vine în fiecare zi la Chișinău, iar R.M. are șansa reală de a arăta că Rusia, după cum susține fiica lui Snegur, nu se opune procesului de europenizare a R.M. cu toate că realitatea denotă contrariul.

Căci, găgăuzii vor să facă referendum consultative, iar deputații monstruoasei coaliții iși amenajează birourile în sediul renovat al Parlamentului cu 400 de milioane de lei.

E perfect – arde țara, da baba se piaptănă.

Din câte vedem, se piaptănă și Leancă, alegându-și coafura potrivită pentru Jocurile Olimpice de la Soci.

Cronicarii politici, inclusiv subsemnatul au afirmat că Leancă nu are ce căuta la Soci, fără a condiționa retragerea armatei 14-e de pe teritoriul R.M.

Desigur, ca să reușești, trebuie să ai un ambasador pe potrivă. După ce am citit acest alineat, de pe site-ul Ambasadei R.M. din Germania, semnat de Aureliu CIOCOI, mi-a trecut pofta să-l mai întreb de ce doarme.

Iată alineatul: ”Sper ca site-ul nostru să vă ofere o imagine detaliată despre diversitatea legăturilor care există între Republica Moldova şi Germania, atât în plan politic şi economic, cât şi cultural şi ştiinţific, care se caracterizează printr-o intensificare continuă a contactelor şi prin relaţii foarte bune de parteneriat.”

Scris perfect moldovenește, cu dicționarul lui Vasile Stati în față. De fapt, după registrul performanțelor ne putem convinge că acest Ciocoi face exact la fel de mult ca și Igor Corman, care a tăiat frunze la câini 7 ani în funcția de ambasador în Germania ca acum să ajungă președintele parlamentului.

Acest Ciocoi trebuia să doarmă zi și noapte la poarta mai mult decât modestei vile a d-nei Merkel cu o scrisoare de la scula lui Filat, în care să se propună reluarea subiectului din 2010 privind crearea altei structuri de eliminare a conflictului din stânga Nistrului, cu implicarea nemților care dirijează în UE.

Rusii si-ar fi aplecat urechea la sugestiile Cancelarului, fiindcă sunt profund interesați în tehnologiile germane, iar noua coaliție de la Berlin are drept obiectiv liberalizarea vizelor pentru savanții și oamenii de afaceri din Rusia.

Ce să caute ambasadorul Moldovei, restanțier la limba română ,la poarta d-nei Merkel, întrebați?

…La sărbătorile de Crăciun Cancelarul Federal, Angela Merkel, a eșuat pe pârtia de schi. La insistența medicilor, până la începutul Jocurilor Olimpice de la Soci, prima doamnă va conduce Germania și zona EURO a UE de pe patul modestei sale vile, pe care au văzut-o și oligarhii moldoveni, care și-au înălțat peste noapte palate din sudoarea oamenilor.

Anterior, Merkel, la fel ca și Obama, a declarat că nu se va deplasa la Soci. Dar grațierea lui Hodorkovski, o serie de alte acțiuni ”democratizatoare”ale rușilor, una dintre ele fiind cea asupra căreia am stăruit mai sus, ar putea să o determine să accepte invitația, cu atât mai mult cu cât a afirmat că de 8 ani, cât este Cancelar, nu a fost la asemenea manifestări.

O asemenea inițiativă realizată, l-ar scuti și pe Leancă de criticile tot mai prost auzite și văzute ale presei non-partizane, fiindcă guvernarea se răfuiește cu toți cei care au alte puncte de vedere.
Evident, dacă va refuza să se deplaseze la Soci, Cancelarul Merkel va prezenta o scuză diplomatică – are foarte multe probleme de rezolvat, are întrevederi importante pe care nu le poate contramanda. Dacă va decide să vină, totuși, aceasta va însemna, că Berlinul este dispus că coopereze cu Moscova, dar cu niște condiții drastice – să nu exercite presiuni asupra deciziei statelor independente de a adera la UE, unde regină nedeclarată este Angela Merkel.

Desigur, toate aceste demersuri diplomatice le poate face un prim ministru care se gândește la popor, dar nu tremură necontenit ca nu cumva să greșească și să-i supere pe cei care ne-au transformat viața într-un coșmar. Leancă a participat, începând cu revoluția română, la acest proces. El crede altfel.

Vreau să mă convingă prin fapte că greșesc. I-am oferit o șansă de milioane.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole