Leancă și Filat, Lupu și Plahotniuc nu vor să comenteze afirmația președintelui Băsescu? Nimeni nu-i uitat, nimic nu se uită!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La a patra zi după ce președintele Traian Băsescu a sugerat, în principalul mesaj al Anului către români că e timpul să renunțăm la complexele inferiorității, nimeni dintre așa-numiții politicieni de la Chișinău nu comentează afirmația .

Motivul vacanței de Crăciun și a lunii de miere nu ține. La mijloc este calculul electoral, teama de o revoltă socială, fără precedent a tinerilor din R.M..

Tandemurile Filat-Leancă și Plahotniuc-Lupu au conștientizat că tăcerea e de aur într-un an în care vor dispare de pe scena politică, groparii lor fiind anume cei care i-au adus la putere, pe 7 aprilie.

Amintim, în seara de revelion președintele Traian Băsescu a reluat practic sensul mesajului său anterior, foarte clar expus: următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

A urmat apoi replica consilierului prezidențial, Chifu, care l-a spulberat, practic pe Leancă de pe eșichierul politic al noii arhitecturi europene.

Și așa extrem de fricos, Leancă a fost avertizat că ”… a pierdut ocazia să tacă, dacă nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă la Bucureşti şi în regiune…”

Pe ce s-a bazat, totuși, Băsescu atunci când a făcut o declarație-bombă?

1. Băsescu știe că UE este posibilă numai cu sprijinul SUA, care finanțează 75 la sută din bugetul NATO, iar România este un jucător-cheie în disputa Vest-Est pe extrema de sud-est a Alianței;

2. Prețul cerut de România, dacă e să vorbim pe înțelesul tuturor, este unul echitabil, nu e un moft al lui Băsescu. E un proces firesc al globalizării – noi vrem să fie reparată o gravă eroare a supraputerilor, comisă la Yalta. Eliminarea ei a fost preocuparea constantă a președintelui Clinton, care a răspuns solicitărilor președintelui ceh, Havel, de a apăra popoarele eliberate de posibila agresiune rusească. În acest sens, noi putem fi apărați doar de România;

3. La ora actuală întreaga lume trece prin serioase cataclisme politice, generate de o nouă mișcare a tinerilor care luptă pentru demnitatea lor. Conceptul demnității a fost extins cu mult peste – DEMOCRAȚIE ȘI LIBERTATE. Tinerii de la Chișinău și București, de la Bălți și Timișoara, de la Cahul concep libertatea lor ca pe un drept de a fi tratați cu tot respectul ca națiune cu tradiții multiseculare, care are un cuvânt greu de spus la masa civilizațiilor; Momentul, traversat de ei, este unul al revoluției de la 1848 și cei care se vor opune (Leancă, Filat, Lupu, Plahotniuc, Diacov, etc.) vor fi eliminați prin tăcere din rețelele de socializare, fiind considerați dușmani ai propriului popor;

4. Bruxelles-ul e perfect conștient de faptul că tinerii, care au transformat cunoașterea în putere, vor o lume mai echitabilă în care bogații îi ajută pe cei săraci, vor ca și cultura patriei lor să fie considerată o valoare a patrimoniului universal, iar occidentul să nu-i mai desconsidere;

5. În R.M. aceste sentimente poartă amprenta unei lupte deschise, de 22 de ani, împotriva imperialismului rusesc care, prin prezența armatei 14-e în R.M. aduce atingere demnității românilor de pretutindeni;

6. Băsescu a spus tranșant Bruxelless-ului că România a devenit un important jucător geopolitic în regiunea Mării Negre și că ea nu poate fi eliminată din ecuațiile globale, precum nu poate fi divizată mai mult din punct de vedere teritorial.

Tinerii sunt forța motrice a acestor schimbări și președintele Băsescu a înțeles corect să acorde anual 5000 de burse pentru studenții din R.Moldova . Toți împreună vor schimba România la față.

Iurocika, alias Iurie Leancă, a aruncat cu bâta în lună, comentând, la o lună distanță, afirmația președintelui Băsescu.

Filat, care a sărit și el cu gura imediat după Vilnius, a precizat ulterior că președintele Băsescu ajută foarte mult R.M.

Faptul că Leancă, scula lui Filat, nu comentează ceea ce a repetat, președintele Băsescu în mesajul său de Anul Nou, denotă că îl doare capul, după ce a încercat să facă politică, stând cu fundul în două luntri.

Leancă și Filat trebuie să aibă mereu, câte zile vor mai trăi, în fața ochilor imaginea tinerilor din 7 aprilie pe care i-au trădat cu un cinism feroce.
Se apropie clipa adevărului. Îi îndemn să nu uite sloganul drag inimii lor: ”Nimeni nu-i uitat nimic nu se uită”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole