Leancă și Corman vor FABRIKA deseară accese de lașitate. Ieri au cerut apărare de la Kremlin ca să nu-i cotropească Băsescu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Numai Serafim Urechean, cel fără frica, îi lua de mână pe Ghimpu,Filat, Lupu și veneau în țarcul presei din Parlament ca să vadă lumea cât de uniți sunt. Ulterior Serafică a dat ortul popii, dar zice gura târgului că vrea să se facă primar cu ajutorul purtătorului harbuzului, Filat.

Aceștia se duceau la televiziuni împreună. Spuneau ”bonjour maman” ca polonezii ( Mihai Ghimpu) și promiteau marea cu sarea ca să ne aducă în Pădurea Domnească. Acum ”maman” nu mai este. Au rămas valeții.

Nu am mers deloc bine după Pădurea Domnească. Cu toate că trebuie să semneze acordurile de asociere cu UE, R.Moldova este o țară izolată.

În Est Ucraina ne-a sancționat pentru faptul că Filat, prietenul lui Leancă, s-a deplasat pe Maidan și a spus că cineva ” le-a furat libertatea ucrainenilor”, Ianukovici înțelegând corect că el este acesta fapt pentru care a cerut ca fiecare moldovean să probeze cu 400 de euro, aflarea sau tranzitarea Ucrainei.

În primul său acces de frică și lașitate Leancă nu a denunțat cele spuse de bosul său, fiindcă avea să declanșeze un război politic. Asta îi mai trebuia la isprava sa cu președintele Băsescu pe care de asemenea l-a apostrofat, iar șeful statului român a precizat că a fost secretar doi al Ambasadei URSS la București și cu aceasta a spus totul.

Traian Băsescu nici nu a vrut să audă de el când Leancă a venit să i se închine, pretextând prezența la ședința guvernului României. Și aici e clar totul.

Leancă spunea că partidul comuniștilor e izolat, dar greșește amarnic.

Izolați sunt ei, mai ales, după ce discută una cu Merkel și mănâncă alta cu Medvediev – se duce la Soci, cu toate că președintele Timofti, care trebuie să reprezinte țara, a spus că nu are ce căuta acolo. Aceasta cum se numește dacă nu dictatură ?

Ambii și democrații, cu 19 deputați în Adunarea Populară de la Comrat, și liberal-democrații cu doi, plus ”drugul” lui Filat, bașcanul Formuzal, care i-a dat să-l călărească pe Wolfram, calul lui Voronin, au făcut-o de oaie ieri.

Să punem mâna drept inimă și să recunoaștem că au dansat sub ”garmoșka” Moscovei. Au cerut apărare de la Kremlin ca să nu-i cotropească Băsescu.

Acest Corman, a stins focul cu paie la Comrat, afirmând că la Băsescu nu se uita nimeni, aducând o ofensă tuturor românilor care l-au ales șef de stat. Pentru asemenea afirmații țările începeau război, apărând demnitatea neamului.

Bucureștii au tăcut. A tăcut și Chișinăul. Sub un val de frig și de moleșeală de după sărbători nimeni nu a pichetat parlamentul , cerând ca acest individ cu pretenții de diplomat să fie declarat persona non grata în România și demis din funcție.

Iată-i, deci, acoperiți de glorie și de mari izbânzi, că vin deseară braț la braț, inimă lângă inimă ,la ”Fabrika” unui post de televiziune din care a rămas nimic. (Vom stărui asupra profesionalismului personalului cu altă ocazie).
Unul Dumnezeu știe ce pot spune aceștia unui popor.

În economie nu pricep. Modul în care decurge procesul de atragere a ofertanților la marea privatizare ,anunțurile urmând să fie făcute pe 2 mărite, este tabu pentru presă.

Iarăși o vor scălda în liberalizarea regimului de vize și acordul de asociere din care nu se va alege nimic, fiindcă ei vor asta și fac tot ce le stă în putință pentru a nu ne admite în UE prin București.

Liberal-democrații lui Filat, harbuzarul și democrații lui Plahotniuc, păpușarul, sunt cărți bătute în politică moldovenească. Sondajele interne le confirmă acest adevăr, dar ei vor să îngrașe porcul în ajun.

Deșarte sunt speranțele, vagi ideile, demoralizați spiskarii. Măcar sistemul de voT nu i-a dus capul să-l modifice. Trebuie să bea puțină agiazmă de la Kiril, Patriarhul Rusiei, poate le vine inspirația.

Mâine discutăm prestația acestor căpitani distrați ai corabiei naufragiate cu numele CIE.

P.S. Aștept probe de la Vox Publika vizând atacul la persoană care mi-a fost incriminat. Să ne auzim și de bine!

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole