Leancă se teme de motanul din sac. Nu poate să ne spună cum arată

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Leancă a fituit banii statului, luându-și cu el la New-York o cogeamite țață mută care a citat alandala din alocuțiunea rostită de el acolo. Nu am auzit nici despre un proiect concret de eradicare a sărăciei, avansat de R.Moldova și susținut de statele-membrei ONU, nu a fost avansat un plan de eliminare a diferendului de pe Nistru.
Celor care nu sunt la curent le amintesc că la ONU s-a vorbit despre viitorul planetei. La modul foarte concret Leancă trebuia,deci, să ridice aceste două probleme și să propună remedii moldovenești pentru soluționarea lor.
Ca un diversionist sadea Leancă, contrar proceselor democratice firești, cu vocea-i plângăreață, ”marele diplomat” ne-a ”bucurat” cu isprava-i. Susține că la încheierea mandatului misiunii UE, dar și a odioasei guvernări transformată din alianță în monstruoasă coaliție a doi oligarhi, R.Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE.
Vedeți bine, Leancă nu mai afirmă că dacă nu vom semna Acordul își va prezenta demisia, iar ”șăful!” ne va ferici cu plecarea la groapa de deșeuri politice a istoriei.
Eu nu cred că există pe lume un exercițiu de demagogie mai cras , mai nerușinat decât cel al acestui individ, care nu-și dă seama ce spune.
Înloc să ne asigure că vom avea ocazia să vedem și noi acel Acord de care ni se face deja silă, publicându-l și discutându-l în întreaga republică, înloc să ne spună că eventuala parafare a acordului va fi supusă referendumului ca unicul instrument democratic, Leancă se erijează într-un dictator sadea.
Ei vor semna. Dar câți sunt ei la număr? Categoric, la ora actuală constituie 0,02 procente din populație. Într-un cuvânt, numele lor este ”corupții de la guvernare”.
L-am învățat de multe ori minte pe Leancă, am dreptul moral să o fac. Pe acesta nu-l mai poți instrui, din păcate. Dar e bine ca noi să fim realiști și să ne realizăm interesul nostru național în UE. Nu se poate să nu discutăm că scopul real al nemților, cea mai mare economie a UE, este de a profita de mâna de lucru ieftină din țările est-europene, de a o folosi pentru producția de masă cu mică valoare adăugată. Bunurile produse de angajați nu vor fi destinate pentru est-europeni, ci exportului în Europa de Vest.
Apropo, am scris în cartea mea ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii” că așa au procedat americanii în China, pe care au folosit-o pentru a contracara imperialismul sovietic. Nimeni nu se sacrifică degeaba, nimeni nu-ți întinde mâna dezinteresat.
În două cuvinte, o Germanie unificată, acționând nu numai ca motor al UE, dar și ca administrator al întregului sistem continental presupune realizarea unei ample strategii economice. Realizarea acestei strategii presupune transferul puterii hegemonice asupra Europei de Est de la Federația Rusă la germani, care vor să unifice politica externă și militară a UE.
Numai niște orbi, sau mai degrabă indivizi rău intenționați ca Leancă, Filat , Gherman –Snegur și toată clica lor, nu pot să nu vadă că acest transfer de putere va umple deceniile următoare și va fi plin de tulburări și dificultăți. Nu este exclus ca noi să fim prinși în conflicte militare. Trebuie să se știe că conflictele locale au devenit o modă, un soi de revoluții la care americanii au renunțat deja, fiindcă ele pot arunca Planeta în aer. Din aceste considerente nu Vilniusul trebuie să ne intereseze, ci căutarea unei umbrele de securitate. Ori poate Leancă nu știe ce i-a spus V.Pasat ministrul american al apărări atunci când acesta l-a întrebat dacă aderăm la NATO?
Leancă, Filat și tot neamul lui, care s-a scobit în nas umblând prin lume, trebuie să știe că dacă disperatele condiții economice ale popoarelor scăpate de regimul sovietic , dar neacceptate în familia UE de cei care au pierdut al de-al doilea război mondial, nu se îmbunătățesc semnificativ de repede, dragostea pentru partide, inclusiv cel comunist și liberal-democrat, de parlamente și votări va degenera în haos, acuzații de corupție, terorism extraparlamentar și parlamentar.
Ceea ce fac Leancă și ortacii acum este de-a dreptul tragic. Ei aduc țara la genul de regimuri fasciste sau dictaturi militare, existente în Europa până la cel de-al doilea război mondial. Lucrul acesta îl realizează cu ajutorul mafiei ruse, pentru care ordinea se face cu ajutorul armelor. BEM și Aeroportul Internațional Chișinău nu sunt unicele exemple.
După euforia inițială față de capitalul din Vest, noi resimțim tot mai mult statutul nostru de colonii de tip nou, democratice. Nu eu trebuie să-i spun lui Leancă ce indică sondajele. Resentimentele populației se transformă în rezistență. Sărăcia economică este pusă pe seama imperialiștilor atât din vest cât și din est, animați de mafia locală, aflată la guvernare. Trăim pe contul urmașilor, ceea ce înseamnă că împrumuturile de urgență vor fi urmate de alte împrumuturi de urgență pentru a plăti pensiile. De școli și spitale ei nu mai au nevoie
Pacea este cuvântul de ordine pentru copii noștri nenăscuți, pentru liniștea de veci a mormintelor părăsite ale strămoșilor, abandonate de urmașii care-i hrănesc pe acești nesimțiți, aflați la guvernare. Această pace se realizează între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Iurocika, nu cu Șevciuk trebuie să vă întâlniți, ci cu oamenii din teritoriile din stânga Nistrului pe care le controlăm. Vă temeți, atât, D-ta, cât și Timofti să vă deplasați acolo. Vouă, în general, vă este frică să vă întâlniți cu oamenii pe care-i chemați în UE unde nu vă așteaptă nimeni, dacă-i să fim sinceri. Calea noastră este alta. Dar voi nu vorbiți nici engleza, nici româna gospodărește. Voi vorbiși doar rusește. Învățătorii voștri sunt Păpușarul și Contrabandistul.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole