Leancă, scula lui Filat, mănâncă usturoi. Timofti devine președinte jucător. Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Afirmaţia preşedintelui Nicolae Timofti, potrivit căruia R.Moldova trebuie să negocieze direct cu Rusia soluţionarea conflictului transnistrean și că suntem două state românești ar fi trebuit să spargă târgul.

Dar de unde, Leancă vrea să discute cu Voronin la TVM, dar nu mă invită pe mine să fiu moderator. La TVM Timofti nu este invitat să spună ce e cu protecția americană și cum o vede. Doar nu din pod a luat această teză, care le-a secat apele atât lui Leancă, precum și lui Filat.

I-a plesnit excelent în freză.

Filat, cel care i-a propus lui Timofit, imediat cum a fost votat președinte, să meargă la Condrița și să prindă pește, că acolo are și casă, și masă, a rămas profund iritat de judecățile de valoare a președintelui.

Timofit nu a acceptat exilul lui Filat. Nu a mers la Condrița, la castelul lui Bodiu, de care s-au ferit toți șefii de stat.

Ei preferă Malovata.

Acolo sunt foarte aproape de Nistru și de prietenii lor secesioniști. Noaptea trec pârâul și pot discuta despre contrabandă și despre coborârea în bernă a tricolorului când Șevciuk, reformatorul, vine la concertul Larei Fabian, braț la braț cu Filat.

Nici analiştii subversivi, hrăniți din palmele oligarhilor ajunși în capul mesei parlamentului şi guvernului nu au avut nimic de spus.

Nici alte structuri plătite serios din banii occidentului, dar anemice în acţiuni nu au discutat chestiunile în cel mai serios mod cu putință.

Reacţia ascunsă, una de documentare, a venit din partea OSCE. Preşedintele în exerciţiu, imediat după declarația lui Timofti s-a deplasat la Tiraspol, apoi a avut o întrevedere cu şeful statului la care a discutat despre rolul mediatorilor în eliminarea consecinţelor conflictului. Şefa misiunii OSCE a avut sarcina de a înţelege ce a avut în vedere Nicolae Timofti.

Nicolae Timofti a avut dreptate, semnalând incapacitatea atât a occidentului, cât şi refuzul Rusiei, implicată direct în conflict, de a-şi retrage armata din Transnistria şi de a cere secesioniştilor să lichideze trupele paramilitare, create şi înarmate de ei cu muniții din depozitele armatei 14-e.

Evaluarea focarelor de instabilitate din lume şi preîntâmpinarea apariţiei altora figurează pe ordinea zilei. Declaraţia imediată a NATO că Transnistriei trebuie să i se acorde statut special şi nu cel de federaţie, a fost un mesaj clar către Rusia, care se vrea prezentă în regiune şi insistă să deschidă consulatul său la Tiraspol ceea ce ar echivala cu o recunoaştere a existenţei republicii-rebele.

Nu uitați, Dodon, acest fanfaron politic, a propus un plan de federalizare, elaborat de nimeni altul decât Lițkai, pe conștiința căruia sunt morțile moldovenilor în timpul războiului pentru independență.

Uite, această declarație Filat nu o taxează, fiindcă este de acord cu ea, iar Dodon, e amicul lui, pe care l-a convins să voteze pentru alegerea lui Timofti în calitate de președinte.

Leancă, desigur, se face că nu ştie nimic despre propunerea germană de federalizare a R.Moldova.

La fel ca și acordurile parafate la Vilnius, ele sunt secrete.

Dar nemții discută cu rușii acest subiect, ceea ce îi permite Contrabandistului să declare obraznic că nu recunoaște R.M. drept al doilea stat românesc.

Câteva întrebări pentru tankistul de Coloniţa care a stat cu lumânarea în mână la funeraliile unui tânăr, împușcat de un pacificator rus.

Eram gata să aplaud frenetic observaţia justă că în AIE nu s-a discutat niciodată conflictul transnistrean.

De ce nu l-aţi susţinut printr-o declaraţie comună pe Nicolae Timofti? Nu v-a permis Filat? Leancă? Hadârcă?

Vitalia Pavlicenco, președintele partidului Național Liberal, are perfectă dreptate când afirmă că sunteți niște lași.

Eu adaog, sunteți dependenți de pompă și dormiți ambii pe laurii lui Gheorghe Ghimpu, care a arborat tricolorul pe instituția prezidențială, incendiată, fără nici un rost pe 7 aprilie.

Nici până acum nu ați spus adevărul, cu toate că îl cunoașteți.

Cei învechiţi în rele pentru neam şi ţară lansează critici în adresa lui Voronin.

În situaţia în care au asemenea accese de laşitate declar că Voronin este patriotul patrioţilor acestei ţări.
Nu exagerez. Iată un comunicat al serviciului de presă al preşedintelui Vladimir Voronin din 2008. „Ideea cu privire la înlocuirea forțelor de pacificare de pe Nistru cu militari şi observatori civili sub mandatul OSCE a fost susținută de către preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, si Ucrainei, Viktor Iuscenko. După cum i s-a comunicat agenţiei „NOVOSTI-MOLDOVA” la serviciul de presă al sefului statului, Preşedintele Vladimir Voronin a informat vineri despre acest fapt la consfătuirea din cadrul administraţiei sale, axată pe problema reglementarii transnistrene, care a avut loc cu participarea conducătorilor de vârf ai republicii.”

Dacă aceşti patrioţi autodeclaraţi consideră afirmaţiile lui Voronin drept speculaţie, le cer să-l consulte pe Nicolae Chiștoacă, pe atunci ambasador al R. Moldova în SUA. La audierile din senatul SUA diplomatul a reiterat ideea, care a fost susținută de către senatorii americani.

Sunt multe de spus şi vom reveni asupra intervenției președintelui Nicolae Timofti în calitate de garant al Constituţiei în soluţionarea diferendului.

Cea mai stupidă trăsătură de caracter a lui Leancă şi a lui Carpov, de altfel şi a lui Filat, constă în faptul că ei vor să fie toată viaţa la vedere fără a face nimic.

Ca să-şi realizeze visul ei au însuşit pe nota „10” tangoul leninist „Un pas înainte, doi paşi înapoi”.
Aceştia, după ce au fost de două ori în aceeaşi apă, nu pot mişca lucrurile înainte.

Îl vor împiedica şi pe Timofti să se implice activ.

Din această perspectivă, miza pe înţelepciunea preşedintelui lui Timofti este enormă.

El a devenit un președinte jucător din momentul în care l-a primit pe șeful statului român la Chișinău, pe care s-a făcut a nu-l vedea Leancă, rămas cu Filat la Vilnius ca să ”divinizeze” acordurile, să le depună în băncile din Elveția, cunoscute familiilor din vârful piramidei.

Pe mine nu Voronin și Leancă mă interesează. Eu vreau să-i văd la televiziune împreună cu Timofti. Căci există problema și noi trebuie să avem soluții pentru ea.

De altfel, scula filatelistă are de răspuns la multe întrebări și îi transmit, pe această cale că, atunci când aberează despre libertatea de exprimare, nu înseamnă că totul se reduce la presa de sorginte rusească din R.M.

Eu vreau să public câteva articole în occident și m-am adresat de două ori cu mesaje la care nu am primit răspuns. Întreb oficial: Cunoști sau nu legislația ?

Într-un cuvânt, Leancă mănâncă foarte mult usturoi. Timofti îi sugerează că trebuie să-și spele mâncătoarea. Apă din cană trebuie să-i toarne Filat.

Să nu aștepte acest serviciu de la Timofti.

Timofti este, totuși, șeful statului care a bătut de câteva ori foarte inspirat cu pumnul în masă.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole