Leancă s-a scârnăvit în busuioc râzând

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Desigur, Leancă și la București a făcut-o boacănă. Cu toate că a fost cruțat de omologul său, Ponta ,care nu l-a aruncat spre devorare presei ca să-l ia la purecat pentru declarațiile vizând problemele cruciale create R.M. de președintele Băsescu, Leancă s-a poticnit pe loc drept.

Nu știu câți ani trebuie să mai cheltui banii unui popor amărât pe la toate ambasadele, huzurind peste hotare, ca să înveți brumă de diplomație.

Simplu ca bună ziua.

Leancă trebuia să aducă sincere mulțumiri poporului român pentru cele 20 de milioane de EURO acordate drept ajutor elevilor din R.M.

În toate manualele este scrisă această regulă de aur. Acest excelent cadou de Crăciun pentru basarabeni a fost rupt de la gura altor copii, tot ai noștri.

Ei sunt poate la fel de flămânzi și era prilejul potrivit de a drege busuiocul, de a susține ideea de unitate spirituală care ne ține la un loc pe acest pământ.

Apoi, încet-încet , să treacă acolo unde a stricat cu deliberare. De fapt, a insultat un popor, susținând că președintele ales de el i-a creat probleme cruciale.

Leancă nu a făcut nici acest lucru. A menționat doar ” sprijinul extrem de important pe care l-a exercitat România, Guvernul, Preşedinţia în promovarea agendei noastre europene.

Și aici a încurcat cărțile.

Scula lui Filat a venit nepregătit la ședința. Citești aberațiile lui și te crucești – unde a făcut școală dacă nu la Moscova?

Un exemplu:” Suntem la finele anului. A fost un an extrem de prolific pentru relaţia bilaterală dintre Chişinău şi Bucureşti, care se înscrie nemaipomenit de bine în agenda europeană, în agenda de modernizare a tuturor instituţiilor statului din Republica Moldova, în agenda de europenizare a societăţii per ansamblu, şi bineînţeles că aceste realizări pe care le-am înregistrat în acest an ne aduc nu doar o plus valoare şi mai mult optimism, ne încurajează, dar şi ne mobilizează.

Despre problemele cruciale nici vorbă nu s-a adus. Poate că între timp Băsescu a discutat cu Ponta și i-a explicat anumite lucruri. L-a rugat să o lase mai moale cu parteneriatul strategic româno-german.

Iată care e subiectul.

După ce Ponta s-a întors din China, unde a crescut considerabil în fața noului președinte Xi Jinping, datorită faptului că l-a rugat să acorde României favoarea de a încheia un parteneriat strategic, seful executivului de la București a făcut o declarație-trăsnet.

Presa nu a luat în seamă gândul genial al lui Ponta, care a spus că visul lui este să încheie un parteneriat strategic cu Germania.

Nu am mai văzut ideea acreditată, fiindcă ea ține de domeniul fantasticului în situația în care Germania vrea să scape de tutela americană și britanică pentru a demonstra că întreaga Europă se poate mișca nemțește.

Nici Ponta nu a reiterat-o.

Obsesia unui parteneriat cu Germania, excelentă, fiindcă într-adevăr România va deveni un tigru al Europei cu investiții chineze, a rămas.

Visul lui Ponta de a depăși opoziția, de a-l neutraliza pe Băsescu, de a câștiga viitoarele alegeri l-a adus pe tern basarabean.

Nemții au spus clar și răspicat – niciun fel de unire – interesele noastre sunt în Rusia. Conducta de gaze Molotov – Ribbentrop care vine din Rusia, ocolind Ucraina si R.Moldova e mai importantă pentru nemți decât NATO.

Deci, nemților nu le trebuie o confruntare cu Rusia.

Motivul este simplu – Germania nu are arsenal nuclear și nu se știe când îl va avea, cu toate că aceasta nu e o problemă pentru motorul UE.

Vorbind în termeni livrești atât președintele Băsescu, cât și premierul Ponta au făcut lucruri extraordinar de importante pentru R.M.

Ei au extins securitatea națională a României și asupra R.M. Securitatea națională include, datorită prezenței bazei americane Mihail Kogălniceanu nu doar componenta militară, ci și economică , culturală, educatională, diplomatică și chiar ecologică.

Aceasta este, de fapt, unirea despre care vorbea Traian Băsescu. Ea nu se rezolvă la urna de vot, ci prin proiecte.

Asta trebuia să învețe ”marele diplomat” Leancă. El a trebuit să țină astăzi un discurs, încheiat la toți nasturii în aceste materii. Dar nu are minte pentru aceasta. Așa că a ratat șansa de a fi iertat de președintele Băsescu, de a nu mai fi vânat de presă .

Cu alte cuvinte, râzând s-a scârnăvit în busuioc.

De unde nu-i nici Dumnezeu nu dă!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole