Leancă o face pe mortul în păpușoi(I)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu trebuie să mă plâng pe soartă, de vreme ce am luat decizia fermă de a nu-mi vinde convingerile și de a spune lumii adevărul despre faptul că am fost transformați in cobai de laborator. Vă rog să mă credeți pe cuvânt, opiniile mele sunt radical diferite de cele ale primilor doi președinți – Snegur și Lucihschi. Ca să nu le stric marfa, concluzionez că ei au decis, pur și simplu, să apuce prăjina și să se justifice în fața oamenilor ca să nu-i tragă la răspundere pentru halul fără de hal în care au adus țara. Mai grav e că surcelele conduc astăzi. Prințișorii, cei care se dau acum mari în locul părinților, Lucinschi, Snegur-Gherman, Artur Gherman sub umbrela de securitate a primului ministru defunct dau semne de nervozitate.
La indicația babacilor, mă hărțuiesc, încercând să mă determine să plec din țara aceasta care nu este a lor.
Am scris , nu o singură dată că, din punct de vedere moral, Vlad Filat nu are dreptul să dețină funcții de conducere în R. Moldova. Există motive extrem de serioase. Aceasta îl deranjează. Admit că tremură, gândindu-se că voi scrie (o voi face!) tot ce cunosc despre scruta lui aflare în fotoliile puterii și că vrea să revină pentru a ne demonstra că banii săi, acumulați pe căi nu tocmai decente, sunt mai valoroși decât demnitatea unui popor.
Defunctul prim ministru, ultimă terminație nervoasă a foștilor nomenclaturiști sovietici, are sarcina directă de a nu-mi permite să spun oamenilor adevărul. I-am scris dlui președinte ”parcă este parcă nu-i, alias Nicolae Timofti,” precum și celui care nu permite presei să filmeze direct ședințele unui guvern, aflat în comă pe nume Iurie Leancă. Tăcerea lor suspectă denotă că discută în trei somațiile mele și decizia lor fermă este de a continua să mă hărțuiască.
În momentele în care echipa de miniștri a Contrabandistului, citește Filat, nu mă hărțuiește sistematizez, citesc munți întregi de literatură pentru a stabili un diagnostic precis al celor care ni s-au întâmplat pe parcursul a 22 de ani. Concluzia pe care am tras-o constă în faptul că Filat, ca ultimă terminație nervoasă a foștilor nomenclaturiști, poartă o vină fundamentală pentru eșecul nostru.

Iuriocika, Brzezinski nu te-a învățat așa

Am rămas consternat când protestele din Piața Marii Adunări Naționale din 7 aprilie, au degenerat în incendierea ultimei brume de avere cu numele Parlament și Președinție pe care actuala coaliție nu le mai poate repara.
Iurocika, un numel de legendă, care asigura traducerea din engleză în română, fiindcă Filat în afară de ”mulțumesc” nu știa niciun cuvânt în engleză , nu s-a opus sau nu a putut opri dezordinea care risca să se transforme în violență. Mai degrabă a primit un ordin de la superior.
Trebuie să știe că Zbigniew Brzezinski , cel care l-a creat pe Osama bin Laden, deja se pronunțase într-un interviu, acordat unui corespondent chinez, împotriva revoluțiilor de tot soiul. Mai mult, a fost împotrivă ca exportul american de democrație să se producă într-un mod atât de violent în momentul în care peste 65 la sută dintre americani nu pot arăta pe hartă Irakul, țara cu care SUA purta război.
O întrebare pentru Iurocika: ”De ce nu l-ai ascultat pe dl Zbig? Doar îl cunoști personal?”

Tăcerea criminală a lui Leancă

Dr. Zbigniew Brzezinski, în oficiul său de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale a vorbit de multe ori în profunzimea cunoștințelor sale despre lumea comunistă. Informal, el poate fi considerat președinte al SUA de câteva ori. Nu există summit la vârf sau întâlnire bilaterală fără ca Brzezinscki să nu comenteze ca un expert irefutabil, categoric comportamentul liderilor chinezi, ruși.
Brzezinski a făcut și câteva referințe capitale la Moldova, care ne desconsideră și eu, personal, sunt tentat să consider că de vină în eșecul nostru de a soluționa problema raioanelor estice e pe conștiința lui Iurie Leancă, actual de prim ministru.
Acest diplomat de formație sovieto-comunisto-rusească este de o docilitate înspăimântătoare. Am avut nenorocul să-l văd, acompaniindu-l pe alt artizan comunist, Nicolae Tâu, la Washington D.C. ducând cu succes de râpă toate înțelegerile strategice dintre Mircea Snegur, președintele R. Moldova și Bill Clinton, președintele SUA.
Către acea dată Brzezinski avea deja supoziția că Transnistria, din cauza ambițiilor imperiale ale rușilor, va fi o nouă enclavă de tipul Kaliningrdului. Ideea acestuia era expusă în cartea ”Out of control ” pe care, atenție, Leancă nu o citise fiindcă era prea scumpă. Am crezut că glumește când mi-a spus acest lucru la ambasada SUA de la Washington D.C. înainte de întâlnirea Snegur-Brzezinski.
Cartea valora 26 de dolari și el nu-i putea găsi la Washington D.C. ca să o procure. Așadar, nu avea bani, sireacul, dar a fost numit responsabil de întrevederea Snegur – Brzezinski de la Blair House, reședința pentru înalții demnitari ,aflați în vizite în SUA.
Dacă acest ”diplomat” punea în circulație termenul și îi explora posibilele valențel împreună cu toată protipendada lui Țâu, un mare prieten de-al lui Mircea Snegur, lucrurile ar fi stat cu totul altfel pentru noi. De ce a tăcut, de ce n-a citit, ce scopuri urmărea? Dar, dacă în virtutea funcțiilor sale, era agent dublu și avea sarcini de la Moscova?. A influența mass media americană era atunci un lucru simplu de tot. R.Moldova era privită cu multă simpatie. Aveam prieteni pe care ași putea să-i arăt la micul ecran, dar Filat- Leancă-Marin-Timofti nu-mi permit acest lucru.
Mai mult, din cauza docilității acestui lamentabil prim ministru, în perioada romantismului nostru, am pierdut șansa de a fi admiși, împreună cu Țările Baltice, poate înaintea României, în NATO. Nu sunt iluzii. Există mărturii la care voi reveni.
Aici precizeze doar că eram primii din spațiul ex-sovietic, invitați la Casa Albă și președintele SUA Bill Clinton era ferm decis să corecteze o mare greșeală, comisă la Yalta, după cel de-al doilea război mondial. Secretarul de Stat al SUA, Madeleine Albright, ne-a spus direct : ”Sunteți primii , cereți tot ce doriți!”
Nu am cerut aproape nimic din punct de vedere politic. Am semnat un acord militar, am devenit primul stat membru al Parteneriatului pentru Pace. Nu am dat dovadă de inițiativă .
Și aceasta s-a întâmplat din cauza cumințeniei acestui prim ministru, născut cu capul plecat ca să nu vadă soarele. Țâu nu vorbea o iotă în engleză. Leancă tăcea chitic în momentul în care trebuie să vorbească. Este un diplomat de formație sovietică. În plus, are și anumite ordine ale unuia care i-a dat suflu controversatului om de afaceri, Anatol Stati. Îl cheamă Petru Luchinschi. Echipa liberal-democrată de prințișori și prințese este din ”beton” după cum ar spune Mihai Ghimpu.
Dacă băieții cu ochi albaștri nu își fac mendrele, ajungem să vorbim șidespre cel care trebuia să fie adevăratul patriarh al R. Moldova. Numele lui este Alexandru Moșanu.
La această cumsecădenie diplomatică cu numele Leancă voi reveni pe parcurs, în funcție de modul în care voi sistematiza capitolele cărții mele ”Căderea” de care actuala guvernare, plătită din banii poporului, se teme ca dracul de tămâie.
Vasile GROZAVU

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole