Leancă ne-a scos demnitatea la mezat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

M-am crucit atunci când Leancă, omul de paie al Contrabandistului, a motivat interdicția pe a transmite live ședințele guvernului printr-o minciună aberantă – chipurile, nici alte țări cu tradiții democratice nu au asemenea practici.

În lumea civilizată oricine dorește poate obține imediat până și stenograma unei ședințe de guvern. Asta îi șoptesc prietenește la ureche. Dar îl întreb în plină voce: ”Se apropie discuțiile despre marile privatizări și vreți să faceți culise mârșave?”

Incontestabil, Leancă vrea să scape basma curată. Numai că mereu calcă prin străchini, demonstrând o înspăimântătoare lipsă de verticalitate. Dar și de profesionalism. Or, eu nu înțeleg cum te poți numit diplomat, dacă spui presei că o vizită inopinată a lui Dmitri Rogozin, în R.Moldova, un șovin de marcă, nu are agendă.

Am revenit, odată în plus, asupra declarației lui Leancă în speranța că s-a montat ceva cu rea voință de către anumite medii aservite altor formațiuni politice, nu PLDM.  Nu. Asta a spus. Și nimic mai mult.

Am așteptat să ia atitudine președintele parlamentului, alt fost diplomat Corman. No comments . A luat apă în gură și altă stea în devenire a diplomației moldovenești – Natalia  Snegur-Gherman.

Ca subiect al dreptului internațional, conform practicilor consacrate, ministerul de externe al R.Moldova era obligat să anunțe în mod oficial vizita unui vicepremier, să elucideze scopurile, să  ne dumirească și  pe noi, proștii, de ce acesta ne pică bob – sositor pe 2 septembrie nu pe 27 august, când marcăm ziua Independenței.

Vorba e că noi, proștii, înțelegem perfect că Rogozin  se deplasează la noi ca să încurajeze secesionismul. În atare cazuri, dacă Leancă, pretinde că este la curent cu exercițiile elementare de politică externă, se face o declarație comună prin care se sensibilizează organismele internaționale. UE, România, SUA alte state reacționează adecvat, somând Federația Rusă să respecte suveranitatea și independența tânărului nostru stat.

Suntem umiliți sub pretextul că nu trebuie să-i supărăm pe ruși, poate trecem cumva , târâș-grăpiș, cu blagoslovirea lor, pe sub soarele zgârcit  de toamnă al Vilniusului, unde ni se vor promite râuri de lapte cu maluri din cremă  gelatinoasă din fructe. Numai că încerci un profund dezgust de un asemenea soi de integrare. Demnitatea unui neam nu se scoate la mezat. Și Leancă, dacă este un patriot autentic trebuia să ceară să îl însoțească la Tiraspol și să vorbească în huiduielile rușilor agresivi cum și-a făcut studiile la Moscova. Poate împrumuta cravata de la Filat, care l-a dus pe Șevciuc la concertul Larei Fabian și a dispus, nu cumva să-l supere, să fie scos tricolorul de pe instituțiile statului.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole